Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Facem arta de amorul ….ei? | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Monday, August 15, 2022

Facem arta de amorul ….ei?

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 07/03/2009

ico_id_2Din cand in cand, in functie de timp mai bantui pe forumuri, mai degraba ca sa citesc pareri mai mult sau mai putin pertinente si sa mai scap cate o gluma sau o vorba de duh.

Recent pe forumul breslo atentia mi-a fost captata de un nou toppic “Handmade life, anyone?”. Titlul era simplu , dar avea forta necesara sa ma convinga sa lecturez fiecare post. Citind am fost surprinsa cat de putine sunt fetele (folosesc acest termen generic, nu vreau sa insult pe nimeni) care chiar castiga cat un saliariu acceptabil din arta lor.

Stiu ca traim in Romania si ca nu ne putem apropia de preturile “de afara” unde un obiect handmade este apreciat si o piesa unicat este chiar mai ravnira decat o pereche noua de pantofi de marca.Dar totusi ce scriau unele fete m-a demoralizat si m-am intrebat care este oare “combustibilul” lor, cat rezista fara nici un fel de feedback (si nu ma refer la cuvinte de lauda din partea mamei, prietenelor, bunicilor sau chiar ale soacrei).

Pe de alta parte, oricat de pasionate ar fi de ceea ce fac, toate materialele costa bani, bani pe care daca nu au vanzari nu ii pot recupera. Exista insa si exemple pozitive, tricourile simpaticei Kitten , care conform afirmatiei ei (afirmatie cu care sunt de acord) face moda, si care se intretine din aceasta activitate.

Revin la intrebarea care m-a determinat sa scriu acest scurt articol, oare facem arta doar de amorul …ei? Fiecare in momentul in care a postat ceva pe Breslo sau si-a facut un blog spera sa fie apreciat, apreciere care se masoara in bani si in numarul comenzilor obtinute. Daca nu am vrea sa fim apreciate de public, daca nu am vrea ca produsele noastre sa fie “consumate” de catre persoane care le afiseaza cu placere am ramane la stadiul de cadouri facute mamei, bunicii, prietenelor…

Eu din pacate fac parte din categoria fetelor care ar continua sa creeze indiferent de feedback, fiindca sa ma asez in coltisorul pe care l-am transformat in atelier, sa aud zuruitul masinii de cusut si sa privesc un produs de care sunt multumita a devenit “propria mea marca de heroina”.

Alina Ionescu
http://harajukubling.blogspot.com

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Andreea says:

    Eu am inceput de curand sa fac bijuterii handmade – cam prin ianuarie anul acesta.

    In urma cu o luna, am ramas fara job si cum handmade-ul imi ocupa noptile pe vremea cand lucram am zis sa incerc sa ma ocup numai de asta.

    Nu pot spune ca am un “salariu” mare, dar este in regula. Fac ceva care ma pasioneaza si care imi incalzeste sufletul. Este mai mult decat suficient :)

home | top