Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Decoratii cu tema pascala | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, May 21, 2022

Decoratii cu tema pascala

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 01/05/2009

1 Chiar daca sarbatorile au trecut, vor mai veni si altele care au drept motiv estetic ouale rosii.

Dupa ce ne-am tras sufletul cu pregatirile, cadourile si comenzile pricinuite de venirea sarbatorilor, ne-am facut timp sa va aratam ce am mai lucrat pe la “Casa cu cadouri”.

E drept ca magazinele sunt pline de elemente decorative foarte dragute, dar nimic nu se compara cu satisfactia de a privi lucruri iesite din mainile tale. Iata niste exemple, ilustrate cu poze.

2 Mici cadouri pentru prietenii nostri: oua rosii pictate cu fetisoare nostime. Ouale au fost achizitionate la Targul de Primavara Timisoara 2009, de la mesterul popular Dumitru Copil. Am folosit si oua lacuite si nelacuite si efectele au fost diferite (ne-au placut ambele). Culorile –potrivite pentru mai multe tipuri de material- au prins la fel de bine pe ambele feluri de oua. Noi am optat pentru personaje umane (pe ale noastre le-am botezat Vasilica si Ionel), dar asta pentru ca nu aveam suficient timp la dispozitie sa deprindem elemente de arta populara. Iubesc ouale decorate in stil traditional. Ale noastre au iesit mai amuzante :) .

Ouale comestibile sunt si mai atractive daca le decorezi cu fluturi, pui, iepuri, lumanari de Paste si-din nou- tinerii de la tara, Vasilica si Ionel :) Am folosit o vopsea aplicata la rece si am pictat cu culori tempera (obisnuite, nu profesionale). Singura mentiune este ca ouale ar trebui consummate cat mai curand posibil, pentru ca nu se cunosc efectele secundare ale vopselelor care intra (sau nu) prin coaja. Noi le-am folosit la un concurs de ciocnit oua!  (a castigat fluturele…). 3 De ce sa arunci cojile de oua, cand poti face un efect decorativ pe cinste? Un soi de mozaic, depinde pe ce si cum le aplici. Cojile le-am luat de la ouale pentru prajitura- putin spalate, uscate si apoi indepartata pielita acea stravezie (cred ca-i partea cea mai plicticoasa) dupa care le-am aplicat cu lipici- gel pe diverse obiecte: pe ghiveci de ceramica, pe plastic, pe carton. Pot fi lasate albe sau colorate, zdrobite mai mari sau mai mici. O penseta e chiar utila pentru a le manui fara sa te umpli de lipici pe degete.

Am mai facut noi si alte nazbatii, dar vi le povestim cu urmatoarea ocazie. Voi cum v-ati distrat de Paste? Ce decoratii ati pus in practica? Ralu Ionescu a.k.a. psychoralu Casa cu Cadouri

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Inka says:

    Foarte dragute!!!

  2. :) Si este cu atat mai dragutz cu cat te invata cum sa reciclezi. Si in anul asta, ca si in alti ani, mama mea a cam exagerat cu cate oua a vopsit, dar asta nu inseamna ca au fost irosite, pt ca daca nu s-au consumat, le putem folosi asa cum ne invata Ralu.

  3. ma bucur ca v-au placut :)
    va prezentam in curand noile noastre “obsesii”

home | top