Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Totul despre…bijuterii | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, October 28, 2021

Totul despre…bijuterii

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 04/08/2009

351622494_dca77ac383Desi toata lumea discuta despre bijuterii handmade, putini cunosc macar o particica din istoria accesoriilor si mai ales semnificatiile lor de-a lungul timpului.

Bijuteriile au o istorie lunga, si sunt in lumea noastra din antichitate, cand purtarea lor era un simbol al puterii celui care le purta. Erau considerate si semnul bogatiei, si de aceea era inmanata de-a lungul generatiilor.

In triburi era (si inca mai este) folosita la evidentierea modificarii corpului; in unele triburi femeile purtau inele de gat, care le faceau gaturile lungi, si odata purtate, ele nu se mai puteau fi  scoase, deoarece gatul nu se mai putea sustine. Femeile din trib faceau asta doar pentru a arata altfel decat celalaltele.

Astazi au numai scopul de a ne face sa aratam mai atractivi.

Bijuteriile de corp nu sunt doar inele, lanturi si bratari. Expresia ‘bijuterie de corp’ inseamna astazi orice, iar oriunde poate fi pus, oamenii il vor pune. Majoritatea bijuteriilor moderne sunt facute cu materiale de inalta calitate si cu tehnici speciale de creatie. Iar despre design…intrece orice imaginatie.

The History of JewelleryMulte bijuterii sunt facute din plastic sau din metale, dar si mai multe sunt produse din pietre pretioase sau argint. Exista multe tipuri de bijuterii, care pot fi cumparate din magazine din lumea intreaga. Cel mai bun lucru este ca oricine le poate purta, spre deosebire de trecut, cand numai aristocratii si bogatii isi rezervau acest drept. Astazi bijuteriile sunt folosite pentru a arata unicitatea persoanelor. Multi oameni isi fac piercing-uri, majoritatea in locuri care mai de care mai haioase si ciudate.

Insa de multe ori, punand bijuterii in locurile cele mai neobisnuite nu mai inseamna sa fii unic, pentru ca toata lumea face la fel, si ce era odata considerat original astazi este normal.

Probabil de aici si setea noastra de a realiza bijuterii cat mai originale, in serie mica sau unicat, pentru a spori valoarea lor.

Trimis de: Andreea Ahttp://marasquin-marasque.blogspot.com/

PS Andreea ne-a promis o intreaga istorie a bijuteriilor, asa ca o asteptam cu continuarea :-)

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. zuzubyjoux says:

    Foarte interesant ;)

  2. Mihaela says:

    Foarte adevarat, si noi am plecat de la acest fapt! Intr-o piata ca cea romaneasca dominata de argint si aur din tari ca Turcia sau China noi incercam sa venim cu un altfel de bijterii fabricate manual in europa!!! Sigur cum a spus si Andreea in trecut nu purta oricine insa si azi poti fi original, poti sa iesi din multime, daca alegi accesoriile potrivite. Bijuteriile sunt un accesoriu care iti exprima personalitatea si nu trebuiesc purtate la intamplare, trebuie sa exprime starea ta si sa fie in armonie cu ce porti. La noi nu a existat datorita comunismului o educatie in acest sens si din cauza asta vedem zilnic persoane care poarta bijuterii total nepotrivite si neasortate. Poate era mai bine atunci :) !

home | top