Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Panou decorativ de toamna | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Monday, August 15, 2022

Panou decorativ de toamna

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 08/09/2010

Orice inceput de sezon trebuie sarbatorit cu mici schimbari. O pereche noua de pantofi, niste accesorii in culorile sezonului si de ce nu…cateva elemente decorative pentru casa. Pentru toamna, Georgiana (http://geormade.blogspot.com/) ne propune un panou decorativ cu o vaza cu flori, realizat din fire de lana.

Ai nevoie de:

 • un ghem de sfoara groasa;
 • un bat de frigarui;
 • 3 culori de lana;

Vom imparti realizarea panoului in trei etape: suportul (panoul propriu-zis), florile si vaza.

Pentru suport vei proceda astfel: iti masori 6 fire de 2 metri si 4 fire de 1,40 metri. Iti fixezi mai intai firele de 2 m pe bat, iar apoi 2 fire de 1,40 la un capat si 2 la celalalt capat. Se lucreaza exact ca in imagine, fir-cu-fir si nod-cu-nod.

Pentru floricele, tai pentru inceput 3 fire mici din sfoara care o sa fie pe post de lujerele florilor si le infasori strans in lana verde si le fixezi pe panou. Despre cum se realizeaza floarea sau ciucurasul din varf, ne povesteste Georgiana aici.

Pentru vaza care va acoperi florile, masori 6 fire de 90 cm si fixezi fiecare fir pe panou la capatul florilor in sir indian. Incepi sa lucrezi cu acelasi nod ca mai sus, dar iei patru fire de jos si  patru de sus, astfel ca lucrezi cu toate firele, si faci nodul foarte strans. Apoi un fir din capetele vazei il legi de panou.

La capatul vazei faci un nod, iar apoi desfaci firele de la panou (nu cele de la vaza) si le tai pe toate la aceasi lungime.

Si iata rezultatul final:

Articol trimis de: Georgiana Balaban, http://geormade.blogspot.com/

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. Zina says:

  Mi-a placut la nebunie lucrusorul asta ! Cat de curand ma apuc sa fac si eu unul.

 2. Constanta says:

  Foarte dragut si original panoul! Merita incercat sa ne facem fiecare un astfel de panou, fiecare folosind culorile preferate. Multumim Georgiana pentru prezentare.

 3. Dora says:

  Foarte explicita prezentarea si frumoasa lucrarea ! lana groasa sa ai, sau sfoara de canepa.
  Stiu si eu sa impletesc asa,am si o carte de macrame cu f. multe modele, de foarte mult timp, dar n-am lucrat decat cordoane si-am inceput o tesatura cu fir subtire, dar a ramas neterminata..era prea migalos.
  Se poate lucra asa si suport pentru un ghiveci de flori real, dar pornind de la un cerc din lemn sau altceva.

home | top