Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Martisorul – traditii in alb si rosu | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, October 23, 2021

Martisorul – traditii in alb si rosu

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 28/02/2011

Una dintre cele mai frumoase sarbatori traditionale romanesti este Martisorul, pe care il sarbatorim astazi.

In functie de regiunea tarii in care locuiesti povestea Martisorului poate sa difere, insa un lucru ramane constant si anume faptul ca Martisorul este cel care ne vesteste Primavara, care impleteste frigul iernii cu caldura venii, albul imaculat al zapezii cu rosul soarelui. Martisorul inseamna renasterea vietii si a naturii si este motiv de mare sarbatoare.

Daruit in ziua de 1 Martie fetelor si baietilor (din zona Bucovinei) Martisorul este si cel care trebuie sa ne protejeze de spiritele rele de peste an, de boli si de necazuri si de aceea il purtam cel putin pana in 9 Martie.

Martisorul a evoluat de la pietricele albe prinse de un snur, la monezi de aur sau argint prinse pe un snur de lana impletita alb cu negru la nenumaratele modele disponibile astazi, insa esenta sa ramane aceea de revenire la viata.

Mai jos aveti o poza din Bucurestiul vechi, dintr-un magazin de bijuterii si martisoare:

Sursa poza 1

Sursa poza 2

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. diana says:

    Ce surpriza!!! Multumesc! :)

  2. mihaela says:

    Dincolo de anuntarea debutului primaverii martisorul este un alt mijloc de socializa cu cei apropiati, oferind si daruind atentie si bucurie.

home | top