Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Sa ne decoram camera (1) | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, October 23, 2021

Sa ne decoram camera (1)

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 15/03/2011

Primavara este anotimpul ideal pentru a schimba cate ceva prin camera ta. Un buchet de flori pe masa, o decoratiune noua pe perete, orice detaliu este important.

Ikka si Inna ne arata pas-cu-pas cum putem realiza o decoratiune pentru perete.

Ai nevoie de:

  • trei supoturi din pluta pentru pahare;
  • servetel potrivit si lipici pentru tehnica servetelului;
  • acuarele (alb si maro) si pensula;
  • sfoara subtire;
  • o stinghie din lemn;
  • adeziv puternic;
  • putina banda adeziva;
  • agatatori metalice.

1. Decoram suporturile de pluta.

Intai se picteaza cu un strat de vopsea acrilica alba. Nu e nevoie sa fie foarte gros stratul, deoarece este mai original daca se intrevede putin din culoarea plutei (cel putin noua asa ni s-a parut).

In timp ce se usca, se decupeaza modelele dorite de pe servetele, si se desprind cele doua straturi albe, astfel incat va ramane doar stratul superior, cel colorat. Dupa ce suporturile sunt uscate, se stabileste locul unde vom lipi servetelul, si apoi se trece cu pensula cu adeziv special peste.

Se aplica modelul decupat cu atentie, astfel incat sa nu se indoaie sau sifoneze. Dupa ce sunt lipite toate piesele, se trece peste toata suprafata suportului cu inca un strat de adeziv, pentru uniformizare si un luciu placut.

2. Montarea pe o stinghie de lemn

Stinghiei din lemn i se prind agatatorile (noi nu am avut la indemana agatatori speciale, insa am improvizat din cuie pe care le-am ascutit la ambele capete si apoi le-am indoit si batut in lemn).

Apoi partea din fata a stinghiei am vopsit-o in maro. Se impletesc trei panglici de 15-16 cm din sfoara, pusa dublu (impletitura obisnuita, “in trei”) si se leaga ascuns cu un alt fragment de sfoara de cate una din cele trei agatatori din partea de jos.

Se impleteste inca o panglica din sfoara. De data aceasta, pentru a iesi mai lata, se folosesc trei fire de sfoara in loc de doua. Apoi, aceasta se lipeste cu un adeziv puternic la mijlocul stinghiei din lemn, pe lungime. Am pictat lemnul in pasul anterior tocmai pentru a iesi in evidenta sfoara.

Apoi, cu acelasi tip de adeziv, panglicile inguste din partea de jos a stinghiei se lipesc de dosul suporturilor din pluta, cu grija ca modelul de pe acestea sa nu fie rasturnat, ci sa stea “in picioare”. Pentru a le asigura mai bine, am folosit si banda adeziva pe dos.

Suportul e gata. Poti sa il fixezi in locul preferat cu doua mici cuie sau cu o sfoara trecuta prin cele doua agatatori.

Ikka si Inna

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top