Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Bijuterii de colectie la muzeul Leopold din minunata Viena, Austria | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, October 23, 2021

Bijuterii de colectie la muzeul Leopold din minunata Viena, Austria

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 21/03/2011

Despre bijuterii ILoveHandmade.ro a mai scris in nenumarate alte ocazii. Am vorbit despre o istorie a bijuteriilor dar am si invatat sa cream podoabe din fel si fel de materiale, de la hartie la pietre semipretioase, de la lemn la polimer si asa mai departe.

Astazi insa, vom aborda bijuteriile si din alt punct de vedere si anume al patinei timpului, al valorii si frumusetii bijuteriilor lucrate manual peste care au trecut cateva generatii bune. Ne vom opri nu foarte departe de noi, in minunata Viena, unde in aceasta perioada la muzeul Leopold, este organizata cea mai mare expozitie de bijuterii Jugendstil.

Inainte de a povesti despre colectiile de bijuterii expuse pana in luna Iunie la muzeul Leopold, trebuie sa stiti ca Jugendstil este termenul german folosit pentru a defini stilul Art Nouveau larg raspandit la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX.

In domeniul bijuteriilor, Jugendstil-ul a insemnat o revolutie absoluta. A permis introducerea pietrelor semi-pretioase, a motivelor florale inspirate din natura si introducerea unor materiale foarte putin folosite pana in acel moment, cum ar fi sticla si fildesul. Toate acestea combinate cu motivele din arta japoneza au transformat bijuteriile intr-un adevarat spectacol, iar valoarea lor este acum inestimabila.

Expozitia include colectii de bijuterii create de designeri celebri precum Rene Lalique si Carl Peter Faberge dar la fel de valoroase sunt considerate si bijuteriile artizanilor vienezi, membri al Atelierului Vienez de la inceputul secolului XX. Acest atelier ii reunea pe cei mai buni mesteri bijutieri ai Vienei care promovau ideea ca bijuteriile nu reprezinta o marca a bogatiei unei persoane ci mai degraba o marca a personalitatii acelei persoane.

Despre Viena si Austria puteti afla mult mai multe accesand site-ul Austria.Info

Sursa foto: 1, 2, 3

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top