Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Cum se face Bratara Prieteniei? | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, October 28, 2021

Cum se face Bratara Prieteniei?

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 06/04/2011

Unul dintre cele mai populare accesorii printre adolescenti este Bratara Prieteniei. Poate fi purtata atat de fete cat si de baieti si pentru realizarea nu ai nevoie decat de ata colorata. Cel mai important si dificil lucru este tehnica de lucru, insa Rozina Steigmann ne invata pas cu pas care este aceasta.

De ce este nevoie? In primul rand de o forfecuta, una sau doua agrafe de siguranta si fire de bumbac de diferite culori cam de 80-90 centimetri fiecare. In functie de numarul de fire, bratara va iesi mai lata sau mai ingusta. Tipurile de fire de bumbac indicate sunt mouline si cotton perle dar cel mai bine este sa gasiti un fir de bumbac mercerizat (Angelica) pentru ca nu se rasuceste si nu se destrama.

Bratarile se realizeaza din noduri, cate două noduri pe fiecare fir asa caci trebuie intai sa stiti care sunt cele patru tipuri de noduri:

1. nod la dreapta (nod direct) 2FK (forward knot)

2. nod la stanga (nod invers) 2BK (backward knot)

3. nod la dreapta dus –intors FK-BK

4. nod la stanga dus-intors BK-FK

Ca imagini vedeti mai jos cum ar trebui sa arate nodurile:

Nod direct si nod invers

Nod la dreapta dus-intors si nod la stanga dus-intors

Tot ce va ramane de facut este sa puneti cateva fire unul langa altul, faceti un nod la capat, prindeti cu o agrafa de siguranta de o perna (sau de pantaloni, cam deasupra genunchiului), sau prindeti de un clipboard, inarmati-va cu rabdare si apucati-va de munca.

Atat inceputul cat si sfarsitul bratarii trebuie terminat la nivel cat de cat uniform si impartiti firele în trei dupa care le impletiti. Capetele pentru innodat trebuie sa aiba cam 4-5 centimetri. Sau pur si simplu la un capat se poate face o bucla, ca in imaginea de mai jos.

Realizat de Rozina Steigmann

Sursa poza 1

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Sorana says:

    nu am ineles cum se fac!:(

home | top