Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Despre tablourile din seminte | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, October 28, 2021

Despre tablourile din seminte

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 13/12/2011

tablouri semintePoate ca multi dintre cititorii website-ului nostru stiu ce este “Sporul casei”, borcanasul acela cu seminte care puse impreuna formeaza forme asemanatoare unui tablou si despre care se spune ca aduce noroc si bunastare in casele in care se gaseste.

Pornind de la acesta, suntem incantati sa va prezentam tablourile domnului Florin Vladulescu, realizate din seminte de diferite soiuri si culori, despre care ne povesteste chiar dumnealui, mai jos.

“Cine nu se intreaba macar odata in viata Ce a fost mai intai oul sau gaina…samanta ori fiinta? Desi sunt cele mai importante si misterioase forme de viata fara de care lumea nu poate sa existe mai mult de o generatie, nu se vorbeste mai nimic si nimeni nu pare interesat de ele in afara de lucratorii pamantului, pentru care nu sunt altceva decat hrana pentru trup.

Nu veti gasi altundeva o plecaciune mai adanca in fata acestor farame din gandurile lui Dumnezeu, in care se ascunde, cum zice poetul, „un gand de puternica vara, un cer de inalta lumina“ si palpita in ele „un fosnet de camp si amiezi de gradina“.

tablouri seminte

Ideea de hrana este una din constientizarile noastre zilnice, care ne ajuta sa existam intre lumea arhaica a animalitatii si lumea celesta a sfintilor parinti, viata noastra desfasurandu-se intr-un fel de carantina careia noi ii zicem umanitate.

Ca sa fii om insa, trebuie sa-ti hranesti in egala masura si trupul si sufletul.

tablouri seminte

Dictonul latin „Mens sana in corpore sano“ (minte sanatoasa in corp sanatos) a fost exploatat de lumea „civilizata“ a economiei de piata doar intr-un singur sens ceea ce a dus la satisfacerea in exclusivitate a instinctelor noastre primare. Dar el poate fi citit si invers „Sano corpore in sana mens“ (sanatos corp in sanatoasa minte) ceea ce ar pune pe primul plan satisfacerea nevoilor spirituale sau cel putin un echilibru intre cele doua nevoi ale omului modern.”

In privinta tehnicii de lucru cu semintele, dupa mine, aceasta nu se poate invata citind pur si simplu niste instructiuni ci numai traind o vreme in mijlocul lor si in lumea lor: la Tara!”

tablouri seminte

Vladulescu Florin (vladulescu.petre[@]gmail.com)

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. Bianca says:

  Sunt absolut superbe. Felicitari!

 2. cerasela says:

  foarte frumos, dar acesta nu mi se pare a fi un tutorial

 3. Nici nu este un tutorial, este un articol de prezentare a cuiva care face niste lucruri deosebite handmade. Ai ramas cu impresia gresita ca aici publicam doar tutoriale.

 4. leonard says:

  ceva aparte !!!

 5. Maria says:

  Superbe!

home | top