Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Tutorial: zahar cubic din pasta polimerica | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Sunday, October 22, 2017

Tutorial: zahar cubic din pasta polimerica

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 03/02/2012

handmadeDupa ce ne-a indulcit cu bomboane de ciocolata din pasta polimerica, Camelia Minisan revine cu un tutorial la fel de dulce: zahar cubic din pasta polimerica.

Lucrate bine, figurinele sunt foarte reale! Am fost intrebata intr-o zi [cand purtam cerceii de zahar], daca nu imi este teama ca mi se topesc cuburile atunci cand ma prinde ploaia :-) )

Iata cum se procedeaza

Pentru o pereche de cercei, aveti nevoie de:

  • pasta polimerica marca Cernit Number One – nuanta White 010; 
  • zahar cristal alimentar, cu granulatie mare; 
  • hartie de copt; 
  • apa calda; 
  • tortite pentru cercei, tije, bilute decorative;handmadehandmade

Luati o bucata de hartie de copt si modelati pe ea pasta polimerica in forma de cuburi de zahar (in marime naturala). Aveti grija sa aveti mainile curate inainte de a incepe sa framantati pasta polimerica! Altfel, toate impuritatile de pe maini se vor transfera pe polimerul alb, conferind un aspect murdar.

PONT: Hartia de copt este foarte utila, deoarece cuburile nu se vor lipi de suprafata de lucru.

Cuburile formate, se preseaza usor, unul cate unul, in zaharul cristal. Presati ferm, astfel incat cristalele de zahar sa intre in polimer – lasand astfel “amprenta”. Incercati sa pastrati forma de cub, iar daca se deformeaza in timp ce acoperiti cuburile cu zahar, aveti grija sa redati forma cubica dupa ce ati acoperit cu zahar toate fetele cubului.

handmade

handmade

handmade

handmade

Cand ati terminat de “zaharisit” cuburile, introduceti cate o tija metalica cu piedica in fiecare cub.

handmade

PONT: Atunci cand inserati tija in polimer, recomand sa o introduceti prin insurubare si nu prin infigere! Acest lucru va ajuta sa nu deformati figurina.

Puneti hartie de copt in tava cuptorului. Incalziti cuptorul la 130 de grade si puneti cuburile de zahar timp de 7-10minute la copt.

PONT: In functie de cat timp lasati la copt cuburile, puteti varia culoarea lor. De exemplu, la 7 minute de copt, cuburile vor iesi albe, iar la 10-12minute, cuburile incep sa se inchida la culoare, spre nuante de crem-maroniu – asta daca va doriti cuburi de zahar brun!

Scoateti cuburile din cuptor. Dupa ce scoateti tijele metalice din cuburi, puneti figurinele in apa calda! Atentie sa nu va ardeti la degete. Amestecati cu o lingura, pana cand se dizolva zaharul alimentar din peretii cubului de polimer.

handmade

Odata topit zaharul alimentar, puteti observa cum cuburile din polimer au o textura surprinzator de reala!

handmade

Uscati cuburile si asamblati cerceii!

handmade

Spor la lucru!

Articol realizat de Camelia Minisan 

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. AliArt says:

    Sunt foarte realisiti si arata delicios!Sunt superbi :)

  2. Codruta says:

    Sunt foarte frumosi, imi place la nebunie ideea. Sigur am sa o tin minte

  3. simona says:

    Foarte tare ideea, chiar imi place:) bvo!

  4. loriem says:

    hi hi, ce bine arata! simplu, dar cu efecte spectaculoase!

  5. :) sa va mai spun si cum miroase in casa atunci cand coci cuburile?! :) )) Un pitic m-a intrebat daca poate sa dizolve zaharul in guritza (nu in pahar, de am stat cu ochii pe el ca pe butelie)!

  6. Eli says:

    Imi place ideea, e originala…

  7. Sandra says:

    Sunt delicioase. Imi aduc aminte de zaharul cubic de cand eram mica:) ! Super, felicitari!

  8. Cata says:

    Superb! Deja mi s-a conturat in minte un colier:). Foarte, foarte fain. Felicitari :)

  9. Cata says:

    N-am rezistat si am facut colierul :D . Am folosit zahar brun si cu toate ca din pacate granulatia nu era atat de mare pe cat as fi vrut… sunt incantata de rezultat :) .Daca vreti sa il vedeti, se numeste “Floare de zahar” si este postat pe site. Multumesc mult pentru tutorial.

  10. Pentru efectul de zahar, este foarte importanta granulatia zaharului alimentar – trebuie sa fie mare. De obicei zaharul cel mai ieftin o are

    Eu nu as risipi zahar brun pt texturizat polimer.. :)

  11. Ioana says:

    Trebuie sa incerc si eu. Sunt irezistibili :)

  12. Ioana: sunt curioasa cum iti ies! ;)

  13. Lumi says:

    Nu m-as fi gandit… Am incercat in fel si chip sa obtin acea textura. Bravo!

  14. sper ca nu te-ai pus sa faci gaurica cu gaurica! ;)

home | top