Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Tutorial: Inimioara crosetata | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, October 28, 2021

Tutorial: Inimioara crosetata

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 12/02/2012

handmadePentru ca se apropie Valentine’s Day, urmata de 1 si 8 Martie, ne-am gandit sa punem la cale un “crosetat” care sa aduca un zambet cu mesajul adecvat celui/celei care il primeste: o inimioara crosetata.

Aveti nevoie de un fir acrilic de grosime medie si o croseta (eu am folosit una de 1,75 mm). Optional, un fir alb de matase, margelute sau o fundita din satin.

Sunt 5 pasi simpli, astfel incat in mod sigur va va reusi din prima. Sa pornim!

1. Facem un lant de 3 ochiuri, dupa care il inchidem si obtinem un cerculet. Pe acest cerculet vom construi 4 “petale”, astfel: vom continua cu un lant de 3 ochiuri (care vor forma primul piciorus din prima petala), dupa care vom continua cu inca 2 picioruse duble ( DC – double crochet), aceastea 3 formand prima petala, asa cum se vede in imaginea 1. A se tine cont de faptul ca toate piciorusele duble se vor face prin introducerea crosetei in centrul cercului, nu in ochiurile de pe cerc. Dupa finalizarea primei petale, facem 2 ochiuri.

handmade

Continuam cu cea de-a doua petala ( formata din 3 x DC – imaginea 2 ) care, la fel, va fi separata de urmatoarea de 2 ochiuri.

handmade

 Repetam pasul pentru petala 3 (imaginea 3 ) si petala 4 (imaginea 4).

handmade

handmade

2. Observam ca s-a format un patrat, pe care va trebui sa il inchidem cu HDC (half double crochet), asa cum se vede in imaginea 5, trecand firul prin toate cele 3 bucle o data.

handmade

3. Dupa ce am inchis patratul, continuam cu un ochi dupa care vom face 9 picioruse triple (triple crochet). Toate acestea le vom face in acelasi ochi, mai exact in al doilea de pe acest rand, asa cum se vede in imaginea 6, continuata cu imaginea 7.

handmade

handmade

4. Observam ca se contureaza ceva, dar inca nu prea seamana a inimioara. Ei bine, dupa ce am facut cele 9 picioruse triple (imaginea 8) mai facem un ochi si apoi “ne legam” de patrat, in primul spatiu.

 handmade

Practic noi am plecat dintr-un colt al patratului si acum trebuie sa pridem ochiul de cel de-al doilea colt al patratului (imaginea 9). Si acum avem o jumatate de inimioara.

handmade

5. Continuam identic cu inca 9 picioruse triple pe care le vom lega de urmatorul colt al patratului (imaginea 10), iar in imaginea 11 vedem o inimioara crosetata finalizata.

handmade

handmade

Daca doriti, puteti coase pe margine un fir de matase alba (imaginea 12), margelute sau o fundita de satin, in functie de imaginatia fiecaruia.

 handmade

Frumusetea astfel obtinuta o puteti lipi pe o fotografie draga sau o puteti transforma intr-un martisor.

Realizat de Crosetate cu dragoste

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Danuta says:

    Multumim! Chiar ca e o frumusete! Un tutorial foarte bine realizat, explicit, desi e duminica, am incercat si eu prima mea inimioara. :) Multumesc I Love Handmade si Crosetate!

home | top