Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Tutorial – Buchetel crosetat | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Monday, August 15, 2022

Tutorial – Buchetel crosetat

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 21/06/2012

Buchetel crosetat tutorialPentru ca este vara si in vestimentatia noastra se regaseste tot mai mult motivul floral, ne-am gandit sa ii dam viata unui buchetel de flori in varianta crosetata.

Pentru asta avem nevoie de un fir de bumbac subtire (poate fi si matase) si o croseta corespunzatoare.

Vom realiza mai multe floricele, fiecare de cate 5 petale. Acest tip de floricele difera de cele utilizate frecvent in schemele de crosetat prin faptul ca petalele nu sunt lucrate pe un cerc initial, ci se lucreaza individual, fiind legate intre ele printr-un ochi. Astfel, dupa realizarea celor 5 petale, vom avea un “lant” de petale, iar floricica se formeaza din unirea petalei 1 cu 5, in primul, respectiv ultimul ochi.

O petala se croseteaza astfel: dupa ochiul de pornire, se face un lantisor de 6 ochiuri, apoi trei picioruse triple (pentru a da lungime petalei), toate in acelasi ochi de la baza petalei. Dupa cele 3 picioruse, petala se incheie cu inca un lantisor de 6 ochiuri. Inainte de a incepe petala 2, se face un ochi ( in acesta se vor “infige” piciorusele petalei 2) si se continua cu 6 ochiuri, 3 picioruse triple, 6 ochiuri, un ochi, urmand petala 3, 4 si 5.

Acesti pasi sunt redati in schema de mai jos, alaturi de imaginea 1.  

Schema petale crosetate

Buchetel crosetat tutorial

Putem face cate floricele dorim, nu trebuie sa fie toate la fel de mari, pot avea si mai putine petale. Secretul pentru ca floricelele crosetate sa iasa finute este ca firul sa fie subtire si sa nu fie batos, ci moale; de aceea, bumbacul mercerizat nu este cea mai buna alegere. Aici am lucrat cu Pure Alize (100% natural fiber) care este un bumbac foarte fin si nu devine “noduros” cand se lucreaza.

Dupa ce v-ati decis cate floricele va avea buchetul, le impreunam coditele ( cine lucreaza cu sarma, ii poate introduce un fir unei flori pe care o considera centrala). Apoi, pentru a avea o codita mai tare, fie o putem infasura cu ata, fie se croseteaza peste. Aici doar le-am infasurat si legat. 

Buchetel crosetat tutorial

Buchetelul astfel format devine o “inventie” foarte frumoasa, poate fi aplicat pe gentute sau chiar pe o bluza crosetata. In functie de cat de eleganta este piesa pe care se aplica, putem adauga margelute in centrul florilor sau putem face centrul din fir de alta culoare.

Buchetel crosetat tutorial

O vara frumoasa va dorim! :)  

Realizat de Crosetate cu Dragoste

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Roxana says:

    Frumos! M-ar fi placut sa fie in culori diferite floricelele, dar si asa arata foarte bine! Felicitari!

  2. nicoleta says:

    frumos de tot

  3. felicia-sanda says:

    superb, fin, delicat

home | top