Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Realizarea unei cutii functionale si decorative | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, July 18, 2019

Realizarea unei cutii decorative

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 16/01/2013

Pentru a evita depozitarea inghesuita si inestetica a diverselor lucruri, produse cosmetice si chiar bijuterii, poti recurge la realizarea unei familii de cutii decorative care sa fie si durabile si care improspateaza si atmosfera unei camera.

Materialele necesare pentru confectionare: unul sau doua tipuri de materiale coordonate si asortate (de preferabil asortate si cu nuantele camerei), carton ( aici este folosit cartonul duplex care se gaseste la orice fond plastic), lipici, foarfeca, rigla si compas.

Timp de lucru: 25 minute

Cutie decorativa

Etapele de lucru in ordinea imaginilor numerotate :

1. Se deseneaza cu compasul doua cercuri pe caton, unul mai mic (fundul cutiei) si al doilea cu 5mm mai mare (capacul cutiei) si se decupeaza fiecare pe margini dar nu pe linia trasata de compass ci pe una imaginara cu aproximativ 1cm mai mare. Apoi se mai decupeaza un dreptunghi mai lat care urmeaza a forma peretii cutiei si inca o fasie mai lunga cu 5mm decat dreptunghiul, ce va fi marginea capacului. Dimensiunile lor variaza in functie de cat de inalta si lata doriti sa fie cutia.

2. Se decupeaza din material un disc pentru exteriorul capacului (in cazul imaginii este cel cu imprimeu), un al doilea disc pentru interiorul lui care este captuseala, al treilea disc pentru fundul exterior al cutiei si al patrulea disc pentru captuseala din interior de pe fundul cutiei. In total sunt 4 discuri din material textil, de marime egala. Apoi se decupeaza doua dreptunghiuri din material textil (unul pentru exteriorul cutiei, in imagine este cel de culoare violet, iar celalalt pentru captuseala) cu dimensiuni care depasesc 1cm pe fiecare latura a dreptunghiul din carton decupat anterior. La fel se procedeaza si cu fasia de material pentru marginea capacului, care trebuie decupata in functie de dimensiunile celei din carton.

3. Capacul – este discul din carton mai mare, pe care-l franjurati cu foarfeca din loc in loc, fix pana la linia trasata de compas. Apoi indoiti franjurii spre interior.

4. Pe partea exterioara a capacului se aplica adeziv.

5. Se lipeste cartonul in centrul discului textil pe dos.

6. Cu fasiile din carton si material textil se procedeaza la fel, numai ca aici se lipeste si surplusul de material pe partea interioara a cartonului.

7. Acelasi lucru e valabil si la disc, se lipeste surplusul de material si pe marginile indoite se aplica lipiciul la exterior.

8. Fasia se lipeste cicular pe marginea discului si se adauga la interior lipici.

9. Se aplica pe peretii capacului bucata ingusta pentru captuseala si se franjureaza materialul pentru a se lipi mai bine pe forma rotunda.

10. Se aplica din nou adeziv la interior si se lipeste discul pentru captuseala.

11. Peretii cutiei – pe dosul marginilor materialului textil pentru exterior se aplica lipici.

12. Se lipesc cele doua dreptunghiuri iar surplusul de material se lipeste in interiorul cartonului.

13. Capetele se lipesc unul peste celalalt astfel incat sa formeza un cerc fix cat fundul cutiei (care se realizeaza exact dupa modelul capacului).

14. Se preseaza bine pana se lipesc capetele si se formeaza un cilindru.

15. Apoi se adauga adeziv pe marginile discului ce reprezinta fundul cutiei si se fixeaza prin lipire in interiorul cilindrului. Se preseaza bine pentru fixare.

16. Captuseala cutiei se adauga prin acelasi procedeu ca la capac.

 Cutie decorativa

Articol realizat de Tina Stoica

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Roxana says:

    Ce frumoase ies! :) Am facut si eu unele asemanatoare, dar le-am invelit in pagini de revista. Ies mai fain cu material textil. :)

  2. Dli says:

    Foarte buna ideea, nici eu nu stiu ce sa ma facr cu toate maruntisurile din sertar, o sa incerc si eu sa fac o cutie, poate iese bine.

home | top