Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Tutorial: Fundite din material textil | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, July 18, 2019

Tutorial: Fundite din material textil

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 06/03/2013

Fundite material textil

Usor de realizat si extrem de dragute, funditele din material textil reprezinta o foarte buna metoda de a ne infrumuseta tinutele, acestea putand fi atasate atat pe bluzite, tricouri, fustite, cat si pe genti sau pe diferite agrafe de par. De asemenea, pot fi folosite pentru a decora agende, cadouri sau diverse alte obiecte. Asadar, exista o multime de posibilitati de utilizare a acester fundite, totul depinzand de creativitatea noastra. Pe langa acest lucru, copiii vor fi incantati. De aceea, va propun sa descoperiti, in randurile urmatoare, cum se realizeaza o astfel de fundita.

Materiale necesare:

 • material textil – o bucata de aproximativ 12×12 cm (in functie de dimensiunea dorita) si o bucata de aproximativ 2×6 cm;
 • foarfeca

⃰ Funditele se pot realiza fie cu masina de cusut, fie cu mana, insa recomand folosirea masinii de cusut.

Fundite material textil

Procedeu de realizare:

1. Bucata cea mare de material se indoaie in doua pe lungime, avand grija ca fata materialului sa fie in interior. Se coase pe lungime, la mijloc lasand cam 2 cm necusuti. Dupa aceea, ata de la mijloc si ata din capete se taie cu foarfeca.

Fundite material textil

2. Se aseaza materialul in asa fel incat partea cusuta sa fie in sus si se cos latimile. Din nou, firele de ata mai mari se inlatura cu ajutorul foarfecii.

Fundite material textil

3. Prin gaura lasata la mijloc, se intoarce materialul pe fata si, cu ajutorul unui obiect ascutit (chiar cu foarfeca), se imping colturile din interior, astfel incat sa fie cat mai bine aranjate (acest lucru se face cu grija pentru a nu rupe materialul).

Fundite material textil

4. Bucata cea mica de material se coase pe lungime, dupa care se inlatura firele de ata ramase si se taie putin din capete, ramanand o fasie de material de aproximativ 5-6 cm lungime.

Fundite material textil

5. Se prinde mijlocul bucatii mari de material cu ajutorul celei mici; se face un nod sau se coase, taindu-se, ulterior, capetele. Asa va arata fundita noastra la final.

Fundite material textil

Pont: Optional, pentru ca funditele sa fie mai tari, se poate lipi panza de lipit pe spatele materialului, cu ajutorul fierului de calcat.

Spor la treaba!

Articol realizat de Dunca Melinda Madalina

 

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. Roxana says:

  Foarte dragute ies! Cred ca merg si cusute de mana… o sa-mi “imbrac” si eu cateva agrafe cu fundite din astea!

 2. Jean says:

  Foarte interesant, multumesc pentru pont.

 3. Mariana says:

  Foarte dragute funditele , poti sa decorezi aproape orice cu ele.

home | top