Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Artizanat inspirat de Gustav Klimt | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, October 28, 2021

Artizanat inspirat de Gustav Klimt

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 13/02/2014

KlimtGustav Klimt este pictorul de geniu al austriecilor care a revolutionat scena artei vieneze la inceputul anilor 1900. Picturile sale infatiseaza chipuri de femei: Emilie Floge, Fritza Riedler sau Sonja Knips iar cea mai faimoasa pictura a sa se numeste “Sarutul” si este expusa la palatul Belvedere dupa ce statul austriac a platit la vremea respectiva (1907-1908) o avere pe tablou.

Mai multe detalii despre Gustav Klimt gasiti aici.

In 2012 s-au implinit 150 de ani de la nasterea lui Gustav Klimt si de atunci motivele lui Klimt in pictura au fost reinviate si in alte forma de arta. Multi artizani au folosit tehnici, culori sau motive specifice lui Klimt in creatiile lor.

Iata o selectie a unor accesorii handmade inspirate de Klimt*:

* sursa: www.etsy.com 

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Alina says:

    mi se pare mie, sau ati uitat de romanii creatori, avem in tara si noi destui care picteaza, creaza, tot felul de lucruri handmade, de la bijuterii, picturi, lucru manual, vase, etc. Ar fi mai corect sa promovati romanii de pretutindeni, si sa-i oferiti ca model de inspiratie.

home | top