Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Locul unde gandurile viseaza | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Friday, January 21, 2022

Locul unde gandurile viseaza

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 09/02/2009

Doar cine a realizat vreodata  asa ceva poate aprecia framantarile prin care trece un artist care plasmuieste obiecte handmade. Este un mod de expunere directa a unor ganduri si vise care tin de sfera spirituala intima a respectivei persoane. Criticile si aprecierile publicului ajung foarte aproape de sufletul tau, multi artisti preferand sa-si ascunda identitatea sub diverse pseudonime doar pentru a reusi sa-si protejeze “miezul”.

Artistul are nevoie de un spatiu care sa nu fie poluat de ganduri negative si de bruiajul feedback-urilor ca sa poata evolua. Am auzit si remarci de genul “ce mare lucru sa modelezi niste fimo sau sa cosi niste bucatele de material?!”

Dar cati dintre cei care considera ca realizarea unei bijuterii sau a oricarui alt tip de obiect nu necesita mare efort au realizat vreodata asa ceva? Adevarul este ca marea majoritate a realizatorilor handmade provin din mediu artistic dar la fel de adevarat este si faptul ca acorda multa atentie procesului tehnologic fara de care nu s-ar ajunge de la schita la produs.

Si eu fac parte din categoria creatorilor handmade si nu exagerez daca voi spune ca de la idee la produs petrec numeroase ore in fata unor planse goale, apoi “meditez ” indelung asupra materialelor folosite, care pot valorifica sau ruina intreaga piesa.

In clipa in care postez articolul pe site dezvalui o parte din ideile mele si ma simt mai vulnerabila la critici legate de obiectul respectiv decat la orice alt fel de critici indreptate impotriva mea, caci piesa expusa mi se pare a fi plasmuirea viselor gandurilor mele.

Alina Ionescu

http://harajukubling.blogspot.com

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top