Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Motive in handmade | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Wednesday, August 10, 2022

Motive in handmade

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 11/02/2009

Cateodata navigez pe diverse site-uri care prezinta bijuterii handmade si ma bucur sa observ diversitatea si imaginatia fara limite  a creatorilor. Sursele de insipatie variate asociate cu gandurile si sentimentele fiecarui artist dau un mix unic de culori si forme. As vrea sa incerc sa trec in revista cateva surse de inspiratie care mi se par a fi cele mai interesante. Am observat ca unii dintre artisti se raporteaza la domeniul zoomorf, altii sunt atrasi de partea geometrica a realizarii formelor.

Nu stiu daca ati vazut ca pot fi gasiti cercei sub forma de diverse fructe (predomina insa ciresele ), inele si pandantive care preamaresc motive florale sub forme mai mult sau mai putin stilizate. Motivul felinei apare des, fiind repetat  de mai multi designeri care folosesc felina ca print pentru t-shirt-uri sau o modeleaza din ceramica sau fimo. Nu demult a aparut pe Breslo o lista care prezenta cele mai dulci si mai jucause pisicute-accesoriu care au fost realizate vreodata. Alte creatoare aleg margele din sticla, acril sau pietre semipretioase pe care le aranjeaza in mod inedit. Aceste ansambluri au de obicei o alura mai eleganta, fiind parca destinate unor doamne din inalta societate a secolelor trecute.

Ma incanta si revenirea cameelor, superbele  brose care au marcat secolul al XIX-lea si care s-au intors la noi intr-o forma mai accesibila ca pret dar fara sa-si piarda frumusetea. Ca veni vorba de secolele de mult apuse, unii designeri de bijuterii handmade se inspira din moda victoriana , baroc, roccoco, art nouveau sau art deco.

Se pare ca inceputul fiecarui secol este marcat de o revenire dramatica la frumos la fel cum art nouveau a venit cu superbe bijuterii (handmade) realizate din forme de inspiratie zoomorfa la inceputul sec XX , curentul handmade aflat la incepul in acest prim deceniu al se XXI aduce aerul proaspat si suflul boem de care societatea noastra imbacsita de “branduri” avea asa mare nevoie. 

Alina Ionescu

http://harajukubling.blogspot.com

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top