Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Cum intra un artizan in legalitate | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Wednesday, July 6, 2022

Cum intra un artizan in legalitate

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 10/03/2009

30Iubim handmade, realizam handmade, vindem handmade. Toate bune, pana la partea legala. Majoritatea artizanilor care vind handmade stau prost la capitolul legalitate. De ce ? Teama de necunoscut, probabil. Procedura de intrare in legalitate este relativ simpla, taxele nu foarte mari, birocratie … in limite acceptabile :)

Ce trebuie sa stii daca vrei sa intrii in legalitate, sub forma de PFA:
1. impozitul pe profit este de 16% din PROFIT, adica din INCASARI minus CHELTUIELI DEDUCTIBILE.
2. Contabilitatea se tine destul de usor. Se emit facturi, chitante, se inregistreaza cheltuielile in registre, si cam atat. Cu putin disciplina si atentie, aceastea este o sarcina usoara.
3. taxele de inregistrare a unei PFA, sau Intreprindere Individuala, nu depasesc 20 lei.
4. Impozitul se plateste trimestrial.
5. Daca alegi neplatitor de TVA, lucrurile sunt mai simple, practic, va trebui sa depui declaratii o data pe an.

Cum Inregistrezi o PFA:
1. Informeaza-te la Registrul Comertului din orasul tau. La Biroul de Informatii primesti o lista cu toate actele necesare. Lista cu actele necesare o poti lua si de pe situl Registrului Comertului: www.onrc.ro
2. Completezi formularele, intocmesti dosarul cu actele necesare. Poti cere ajutor la completarea formularelor in momentul in care depui cererea de inregistrare, la Registrul Comertului.
3. In 7 zile primesti autorizatia.
4. Iti faci stampila.
5. Te prezinti la Administratia Financiara, la sectorul de care apartii, unde completezi alte formulare, de inregistrare fiscala a PFA (Intr Ind) Aici declari totalitatea cheltuielilor si incasarilor pe care le ESTIMEZI pentru anul in curs. Vei plati impozit pe profitul estimat, esalonat.
6. Cumperi, snuruiesti, numerotezi si inregistrezi la Administratia Financiara 2 registre: Registrul Inventar, si Registrul de incasari si plati.
7. Cumperi tipizate: facturier si chitantier.
si … FELICITARI !!!! Esti AUTORIZAT !!!!

Andreea Boeriu
http://inana.ro

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. k i t t e n says:

  *taxele de inregistrare nu depasesc 200 lei;
  - se adauga si diverse dar necesare: facturier sau program de facturi, stampila, etc (aprox 300 lei)

 2. Cherie says:

  Iti multumesc pentru lamuriri. Mai revin, sunt lucruri interesante aici.
  Cherie

 3. Iglitza says:

  nu cred ca iti poti face pfa fara o diploma/atestat (merg si pe langa domeniu) sau experienta pe cartea de munca (in domeniul ales). deci mai greu pt tineretul inca necalificat..

 4. skoobsbooks says:

  Salutare!

  Sunt foarte interesata de cum pot vinde legal, dar mai ales de cum pot sa obtin un atestat in domeniu. Eu daca fac agende, jurnale etc. ce fel de atestat imi trebuie? De unde-l iau?

 5. Anca says:

  Nu cred ca este nevoie de nici un atestat pentru a inregistra un PFA. Vara aceasta am inceput demersurile pt o astfel de inregistrare si prima mea intrebare a fost daca forma legala poate cuprinde mai multe domenii de activitate. Din ce mi s-a raspuns a reieisit ca un PFA poate acoperi mai multe domenii si ca i se pot adauga fara probleme altele noi cu mai putina bataie de cap decat in cazul unui SRL. In plus, pentru studenti, exista reduceri de taxe si costul de inregistrare devine foarte avantajos. Nu va fie frica de partea de inregistrare, ci de plimbarile de dupa, cu actele in brate, la fiecare 3 luni :)

home | top