Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Handemade ca un protest | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Wednesday, October 20, 2021

Handemade ca un protest

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 18/03/2009

targ2Handmade-ul e „pe val” iar cerinta pentru serii unicat si editii limitate e tot mai mare. O confirma Ludmila Corlateanu designer din noua garda, care pune „explozia” handmade si vintage pe seama protestului unui consumator ce tinteste un stil vestimentar individual, edgy, fata de consumerism, branding si tot ce e mass-production.
De aici si cerintele buyerilor: serii mici, dar varietate mare. Iar colectiile tinerilor designeri tocmai de aceea prind: achizitionezi un produs bine gandit, unicat si cu o poveste, la pret de Zara sau Mango. As caracteriza aceasta tendinta asa: e la moda sa nu mai fii la moda!”.
Madalina Zavoianu , designerii Kihi-Kiha, inscriu valul handmade in miscarea „save the earth” sau enviromental friendly. Intr-o lume in care parintii incearca sa-si tina copiii departe de poluare si „chinezarii” (de la jucarii, la imbracaminte), o afacere cu hainute si accesorii pentru pici lucrate numai din materiale naturale si pictate manual prinde tot mai bine si la romani. Cei doi designeri picteaza pe batist de bumbac si matase naturala, recreand pe fiecare piesa a prichindeilor lumea fermecata a animalelor marine, dinozaurilor, florilor si insectelor. Laura si Madalina spun ca, in general, clientii lor sunt tineri cu putere financiara, dar si tineri care, desi nu au venituri mari, pretuiesc ineditul: „Toti doresc sa-si imbrace copiii cu hainute vesele, deosebite de cele de serie mare, din magazine”.Lola, designer de bijuterii, spune ca produsele handmade, unicat, au o energie si o caldura de care „seria” ne vaduveste. Dupa decoratiuni interioare si gastronomie, ea a gasit o noua forma de exprimare in modelarea si pictarea margelelor din lut.
Nu mai locuieste in Romania, dar publicul caruia impartaseste zilnic pe blog povestea margelelor sale fantezie e mai mult de trei sferturi romanesc, „cu simt artistic si o sensibilitate aparte”. Dupa cum imi marturiseste, Lola; Dream Factory „intreprinderea cu un singur lucrator”.

Sursa: Fashion and Beauty.ro

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top