Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Targ de arta manuala la Timisoara | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, December 2, 2021

Targ de arta manuala la Timisoara

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 20/03/2009

34cf9751f598424783ea1f07b5b2267eIata ce s-a intamplat in luna Martie la Timisoara:

Un numar de 30 de artisti independenti reuniti in „Farica de nori” (Cloud Factory) in luna martie creatiile „handmade”, de la brose texile sub forma de flori, la bijuterii din alama si alte obiecte de arta pana la haine ecologice si unice ca si concept.

Acesta este al treilea targ „hand-made” organizat al Timisoara. Targul dedicat obiectelor fabricate de mana a fost deschis intre orele 9 si 19 in incaperile de la subsolul Palatului Cultelor (str. Augustin Pacha nr.8). „Prin evenimentul „HandMaiden” aveti ocazia de a participa activ la creatiile si tehniciile de expresie: margele pictate, cercei fistichii, pantofi, genti si haine indraznete, cutii colorate si piese decorative fac obiectul unui eveniment unicat pentru Timisoara”, explica Anca Marcu, una dintre participante.

In plus membrii Cloud Factory propun pe langa expozitia inedita de creatii handmade, prezentari de moda si workshop-uri pe teme ecologice, pentru cei interesati sa-si stimuleze latura creatoare.

Astfel, in cele doua zile de expozitie s-au desfasurat workshop-uri de pictura pe material textil reciclat sub forma de esarfe pentru femei numit „Pixie’scarf” si o prezentare de moda „Cloud’s Karisma”.

Evenimentul are si o puternica componenta ecologica, promovand reciclarea prin reutilizare. O buna parte din artisti recupereaza materiale vechi si le integreaza in operele lor, conferindu-le astfel o noua utilitate.

Cloud Factory este o miscare anti-uniformizare care ofera solutii originale pentru un stil de viata modern. Cei treizeci de artisti s-au adunat in jurul ideii ca fiecare persoana este unica si merita produse unicat prin care sa-si exprime personalitatea. Expozitia de Ziua Femeii continua seria de manifestari care urmaresc sa promoveze comunitatea handmade din vestul tarii, sa o aduca in atentia celor care apreciaza frumosul si originalitatea.

Curentul handmade a atins stadiul de fenomen la Bucuresti, unde saptamanal au loc targuri si expozitii de gen. Vazand cum stau lucrurile in Capitala, timisorencele Ana-Maria Teodorescu si Manuela Marchis au strans creatorii locali de produse handmade intr-o singura comunitate. Cloud Factory este prima lor ocazie de a-si prezenta public creatiile si tehnicile.

„Dorim sa aducem in actualitate produsele unicat, create manual cu migala si imaginatie. Vrem sa dezvaluim si celorlalti secretele mestesugului nostru si sa-i inspiram sa-si descopere creativitatea”, declara Ana-Maria Teodorescu, una dintre initiatoarele Cloud Factory.

Articol preluat din Evenimentul Zilei
http://www.evz.ro/

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. cum pot participa la acest targ? am o colectie de articole handmade.pana in martie vreau sa fac si martisoare

home | top