Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Carnavalul de la Venetia… | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, May 6, 2021

Carnavalul de la Venetia…

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 18/04/2009

1032480_eed7_625x1000Dupa o pauza indelungata, revin cu informatii noi despre mastile venetiene si despre carnavalul de la Venetia!

Ceea ce probabil nu stie multa lume este faptul ca mastile originale, de la inceputurile carnavalului erau altele decat cele din ziua de azi… Masca a facut din seductie o arma incitanta. Ea a permis infidelitatea si amestecul claselor sociale.

In urma cu sute de ani, mastile erau folosite de persoanele de vaza dar si de localnici sau turisti ce soseau icognito pentru a petrece si a se delecta cu placerile vietii.

  • moretti-010Moretta: este masca destinata in exclusivitate doamnelor. Se foloseste in momentul in care vor sa fie misterioase si sa intrige. Complet neagra aceasta este dificil de purtat – singurul punct de sustinere il reprezinta un buton tinut cu dintii din fata. Deci purtatoarea mastii nu poate vorbi deloc, tacerea ei si negrul mastii o face misterioasa si interesanta.
  • Bauta: este masca complet alba purtata atat de femei cat si de barbati. Se poarta neaparat cbautau o pelerina neagra – tabarro. Era folosita in special dar inmod obligatoriu de catre femeile casatorite cand mergeau la teatru. Tinerele aflate la varsta maritisului nu aveau voie sa poarte aceasta masca.
  • Gnaga: Tinerii din Venetia obisnuiau sa foloseasca acest tip de masca ce acoperea in intregime nasul si ochii. Masca este construita astfel incat sa aiba trasaturi feminine puternice, adesea exagerate, subliniaza ridicolul. Era totodata specific gnagahomosexualilor care se costumau in femei.

Dintre toate Bauta ramane insa una dintre cele mai utilizate masti.

Sa inceapa carnavalul! Carnavalul de la Venetia incepe in fiecare an cu – o veche traditie care aduna de fiecare data o multime impresionanta in Piata San Marco. Personajul care intruchipeaza un inger zboara de pe Turnul Campanile pe deasupra multimii adunate. Momentul este acompaniat de cortegiul de personaje istorice, in frunte cu Dogele si sotia sa. Ziua distractia este gratuita. Noaptea incep cinele festive in decorurile somptuoase ale palatelor venetiene, valsurile si cadrilurile, concertele Orchestrei de Camera a Venetiei si alte spectacole de opereta, al carui pret este stabilit in functie de programul serii. In timpul acestui carnaval au loc 24 baluri oficiale. Cele mai reusite sunt cele din palatele Zanardi si Pisani Moretta.

Trimis de: Andreea A – http://masti-venetiene.blogspot.com

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Gina says:

    Foarte frumos articolul. Foarte bine documentat. Bravo celei care l-a scris :)

home | top