Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Cum pregatim FIMO pentru prelucrare? | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Monday, October 25, 2021

Cum pregatim FIMO pentru prelucrare?

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 24/07/2009

polycookieftextDe cele mai multe ori pregatirea cleiului polimeric se realizeaza manual, se framanta pana ajunge la o consistenta necesara. Caldura mainilor combinata cu procesul fizic de intindere si comprimare a lutului, ii schimba textura, facandu-l moale si pliabil.

Framantarea il face moale si usor de lucrat, de modelat, de rulat in “canale”. Il face mai putin casant si mai lipicios astfel incat poti face foi foarte subtiri fara crapaturi. Iei o bucata de FIMO si-l framanti in mana pentru cateva minute. Bucata sa fie de o marime acceptabila astfel incat sa o poti lucra confortabil si sa o poti framanta bine cu degetele.

Cum poti grabi pregatirea?

  • Poti sa pre-incalzesti lutul,il pui intr-un loc caldutz pentru 15-20 de minute , de exemplu, il pui in buzunar sau il pui langa o sticla cu apa calda.

Atentie! Caldura excesiva sau lumina cu raze ultraviolete pot face cleiul polimeric sa inceapa sa se intareasca. De asemenea, nu pune FIMO direct in soare. Ideea este sa nu se incalzeasca mai mult decat temperatura mainilor tale.

  • Poti sa maruntesti cleiul. Bucatelele mici sunt mai usor de lucrat decat bucatile mari .Dupa maruntire, le presezi cu degetele, le aduni si pregatesti ca in procedeul descris mai sus .
  • Se mai pot adauga agenti de emoliere , diferite firme comercializeaza asa ceva.

Folosirea unui aparat pentru paste este o alta metoda de pregatire a cleiului polimeric. FIMO se preseaza in foi de catre acest aparat (foi care pot fi setate pe diferite grosimi). Indoi foaia in jumatate, presezi din nou, si repeti procedeul.

Sursa: Gabriela Sirghi, http://handmadebiluci.blogspot.com/

Preluat de pehttp://www.jaedworks.com/clayspot/polyclay-faq/mixing.html

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Ada says:

    Inca un truc pe care l-am citit referitor la pregatirea lutului: in faza de “preincalzire” ajuta (ori cat ar parea de dubios) pur si simplu sa te asezi pe bucata de lut cateva minute :) . E destul de eficient ;) . Atentie bineinteles sa fie bine impachetata bucata pentru a nu pata hainele sau mobila :)

  2. andreea says:

    de unde se poate cumpara un astfel de cuptor pentru aceasta pasta??merge si in cuptorul normal??(sunt incepatoare dar ma atrage foarte mult acest gen de modelaj)..daca cuptorul trebuie sa fie unul special cam cat ar costa??

home | top