Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Cum se amesteca culorile FIMO? | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Wednesday, August 10, 2022

Cum se amesteca culorile FIMO?

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 14/09/2009

Adeseori ne putem multumi cu pasta polimerica gasita in comert. FIMO, pentru ca despre el este vorba acum, se gaseste in diverse culori frumoase. Dar uneori, nu gasim exact culoarea pe care dorim s-o folosim . Cum putem obtine culorile dorite?

 • Pentru a obtine culori intermediare (secundare ) : amestecati doua culori primare, culori pe care le considerati necesare pentru a obtine ce-a de-a treia culoara (cea intermediara). Ex : pentru a obtine orange combinati un rosu aprins cu un galben aprins (unul mai mult spre portocaliu decat spre verde). Combinand un galben verzui , cu un albastru verzui, veti obtine un verde deschis , dar amestecand un galben aprins cu un albastru inchis(spre mov), veti obtine un verde inchis. Combinand rosu cu albastru, veti obtine mov; violet daca alegeti un rosu spre roz amestecat cu albastru, si indigo daca amestecati un rosu spre portocaliu cu un albastru-verzui .
 • Pentru a obtine culori mai deschise , fara insa a le modifica nuanta : adaugati culori transparente . De asemenea puteti sa amestecati culoarea intiala cu putin alb, dar aveti grija !Daca adaugati prea mult alb, culoarea initiala se va deschide prea mult , si de asemenea isi va pierde si stralucirea, un efect pe care nu cred ca vi-l doriti . Pentru a obtine culoarea dorita, adaugati cam o treime de culoare transparenta .
 • Pentru a obtine o culoare semi-transparenta, adaugati FIMO clasic sau FIMO soft la un FIMO transparent .Pentru a obtine efectul dorit , amestecati o bucata de FIMO clasic/soft cat un bob d.mazare, cu o bucate de FIMO transparent cat o minge de ping-pong.
 • Pentru a deschide o culoare ,pentru a-i da mai multa “stralucire” : adaugati bucatele mici de Fimo fluorescent (culori asemanatoare cu cea initiala), la cea initiala.

Trimis de Gabriela Sirghi, http://handmadebiluci.blogspot.com/

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. Gratiela says:

  si “culorile transparente” care ar fi?? in ce categorie de fimo? fimo clasic, fimo soft sau fimo efect?
  ori???

 2. vilcu doris says:

  e foarte adevarat ceea ce scrie aici… dar se mai pot folosi si tuburi de culori amestecate cu tiffel …. eu mi-am facut camera in culorile dorite si mi-a iesit pe plac ..

 3. codvali says:

  Am cautat mult pana am gasitt articolul asta !!!Multumesc !!!

 4. Dada says:

  Daca combin rosu cu mov ce culoare iese?

home | top