Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Hai Hui prin lume – handmade de sarbatori | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, December 2, 2021

Hai Hui prin lume – handmade de sarbatori

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 01/12/2009

Pentru ca astazi este o zi mai deosebita, pentru ca va invit sa mergem la Defilarea de 1 Decembrie si pentru ca ne relaxam, vreau sa va povestesc cate ceva despre handmade si artizanat in diverse orase ale lumii, si ma voi limita la ceea ce am “experimentat” chiar eu :-)

Perioada sarbatorilor de iarna este prolifica oricarei exprimari si promovari a artei sub diverse forme ale sale. Oamenii sunt mult mai deschisi spre a observa si aprecia frumosul, au mai mult timp si dispozitie dedicat micilor bucurii ale vietii. De aici si multitudinea de targuri si piete dedicate sarbatorilor.

La capitolul “piete si targuri”, fara indoiala ca Viena este vedeta sarbatorilor. Pana pe 26 Decembrie dimineata, mici piete de 15-20 de casute sunt amenajate in diverse zone ale orasului. Poti gasi aici de la mancare delicoasa (carnaciori, prajituri cu mere si scortisoara, fistic cu miere) la decoratiuni si papusi lucrate manual. Globuri suflate si pictate cu maxima maiestrie, opere de arta in miniatura, sculpturi in ceara, felicitari, broderii in foita de lemn si multe altele. Mai mult decat orice conteaza atmosfera, si o cana de vin fiert savurata in mijlocul unei astfel de piete invinge chiar si cel mai aspru ger al iernii.

Praga, orasul-geaman de sarbatori, gazduieste de asemenea astfel de piete. Aici vedetele sunt cristalurile de Boemia, cu figurine de toate formele si culorile si papusile din lemn si panza – un fel de mestesug national.

Echipa ILoveHandmade

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Mara says:

    Globurile sunt de-a dreptul magice…ma fascineaza sa le vad in multitudinea de culori si scene pictate. Pacat ca la noi s-a pierdut cat de cat apetitul pentru lucruri autentice, iar de Sarbatori vezi mai mult globuri oribile de plastic :-(

  2. Elena says:

    Ma intreb daca am avut vreodata apetitul acela. Cunoastem cumva altceva decat plastic??? orice altceva este prea scump pentru noi.

home | top