Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Alege un martisor handmade! | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, May 8, 2021

Alege un martisor handmade!

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 24/02/2010

Iata ca primavara ne bate la usa si, ca in fiecare an, nu vine singura ci insotita de prietenii ei: dragalasul Martisor,  8 Martie si de babele primei saptamani de primavara.

Legenda martisorului spune ca snurul alb-rosu impletit, s-a nascut din sangele scurs pe zapada imaculata, a unui tanar curajos ce a salvat Soarele din temnita unde il aruncase un dragon.

Tanarul nu a supravietuit luptei, iar snurul de martisor s-a nascut din impletirea culorii rosii a ranilor lui cu albul zapezii. Martisorul este de fapt o forma de a aminti de sacrificiul acestuia.

De-a lungul timpului, Martisorul a luat forme diferite: de la pietricele colorate, la monezi gaurite sau bucati de lemn sculptate, purtat la mana sau in piept, daruit fetelor sau baietilor, insa un singur lucru a ramas constant: faptul ca martisorul aduce primavara.

Desi este un obicei autentic romanesc (dupa cum spun unii) sau specific zonei balcanice (dupa cum spun altii), Martisorul si-a cam pierdut din originalitate. Pietele sunt pline de Martisoare Made in China, Taiwan sau mai stiu eu prin ce stat asiatic, desi ei habar nu au ce simbolizeaza pentru noi…cosarul de exemplu.

De aceea domnilor, cand mergeti si luati martisoare pentru sotii, prietene, colege, nu uitati un aspect mult mai important decat pretul…calitatea si scopul acestui cadou. Martisorul trebuie sa aduca zambetul pe buzele celor care il poarta, ori o bucata de plastic nu va spune decat “m-am grabit si am luat ce am gasit la colt de strada :-( “.

Propunerea mea este sa cautati atent, sa nu va speriati de martisoare mai practice, cum ar fi brosele sau pandantivele, de snururi inovative din diverse materiale (nu neaparat clasicul snur de 50 bani:-).

Lumea handmade-ului iti ofera avantajul de a personaliza martisorul (poate avea forma sau culoarea preferata a persoanei pentru care il luati sau puteti mentiona un mesaj personalizat).

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. loriem says:

    mi-ar fi placut ca articolul sa fie putin mai detaliat, cu citeva exemple.
    dar este ok si asa… pentru a ne reaminti ca valoarea unui martisor este cu atit mai mare cu cit el “s-a nascut” din sufletul creatorului sau.

  2. seven says:

    Mie mi-ar place sa primesc un martisor facut chiar de cel ce-l daruieste. Cred ca va fi minunat ca de la baiatul meu (care acum are doar 2 anisori – mai am deci de asteptat…) sa primesc un martisor oricat de stangaci realizat, dar cu drag.

home | top