Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Hartia are suflet! | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, December 2, 2021

Hartia are suflet!

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 12/08/2010

Ca sa ramanem in zona decoratiunilor, astazi vom vorbi despre Origami, arta straveche a impaturirii hartiei. Un model de origami util pentru artizani v-am mai prezentat si aici, insa Elyda Faur ne povesteste putin despre magia si sufletul hartiei.

Daca am sta sa ne gandim de unde vine hartia am fi de acord ca si ea are suflet.  Hartia se obtine din lemnul copacilor de esenta moale (de exemplu pin), iar pasii de obtinere a hartiei sunt destul de rigurosi.

Cu toti ne-am plimbat macar odata printr-o padure si am fost fermecati de frumusetea ei, dar probabil ca nu ne-am gandit mai departe. Pentru a obtine o tona de hartie de imprimanta sunt necesari 24 de copaci maturi. Pentru a obtine o tona de hartie de ziar sunt taiati 12 copaci. Sunt doar 2 statistici ale ecologistilor, iar ele ma ingrozesc.

In dorinta de a salva hartia am cautat si am descoperit o arta minunata – ORIGAMI-arta plierii hartiei. Numele „origami” provine din cuvintele japoneze „ori” – a împături şi „kami” – hârtie. După cum sugerează şi numele, origami este arta antică a împăturirii hârtiei, scopul fiind acela de a crea figuri prin plieri geometrice, fără a tăia hârtia.

Astfel se pot creea multe obiecte decorative ce pot nu doar sa salveze hartia, dar si sa devina niste cadouri deosebite pentru cei dragi, fiind cu atat mai pretioase deoarece sunt realizate manual.

Iata si o sugestie, o lebada de hartie realizata din hartie reciclata:

Articol trimis de Elyda Faur: http://elydaorigami.wordpress.com/

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. giorgiana says:

    dap. e minunata aceasta arta, si munuatiile care ies dintr-o simpla hartiuta, ma refer la origami 3d. take a look;)http://quillingtm.wordpress.com/category/origami-2/

  2. lunaveche says:

    foarte frumoase origamiurile….cer foarte multa munca, pasiune si rabdare si cred ca spun multe despre omul care le face

home | top