Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Saptamana KLM: arta in valiza (I) | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Wednesday, October 20, 2021

Saptamana KLM: arta in valiza (I)

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 20/09/2010

Sursele de inspiratie ale artistilor sunt din cele mai variate: un om, un obiect, natura, viata de zi-cu-zi si nu se opresc aici. Pe 5 iulie 2010 KLM Romania a lansat provocarea artei care sa aiba ca inspiratie o destinatie si ca laitmotiv valiza. Saptamana trecuta, pe 15 septembrie, competitia si-a consumat punctul culminant si anume aflarea celor trei castigatori si vernisajul Galeriei Stradale KLM.

Daca pana acum, creatorii de arta au fost pionul principal, fiind cei ce au venit cu ideile si modalitatile ingenioase de a si le pune in aplicare, incepand de astazi consumatorii de arta isi intra in rol. Toate cele 20 de lucrari finaliste (inclusiv cele 3 lucrari castigatoare) vor fi expuse in locatii bine alese din Bucuresti, vor putea fi vizitate si admirate. Puteti vota apoi valiza preferata pe www.kufarart.ro, sectiunea Artistii si lucrarile lor. Lista completa a locatiilor o puteti vizualiza aici.

Tot incepand de astazi, ILoveHandmade va publica zilnic cate 4 lucrari finaliste ale competitiei, vom vorbi despre artist si viziunea sa, vom vedea schita initiala si conceptul final.

1. Windmolen – Constantin Conghilete

"Incercam sa ma gandesc la la Olanda altfel…fara lalele, fara mori de vant sau fara mult prea vestitii saboti olandezi, insa se poate? Poate exista o tara cosmopolita fara a-si pastra valorile traditionale? Niciodata."

Lucrarea

2. Kufaparatul foto – Alexandru Calin

"Cufarul transformat in aparat foto simbolizează atat principala modalitate de a surprinde arta urbana, cat si cel mai emotionant "bagaj" pe care il aducem din calatorie (New York): fotografiile."

Schita initiala

Lucrarea finala

3. The Mahattan Case – Radu Negoita

"Un cufar de voiaj pe caldaramul incins… Soarele straluceste in rama de aluminiu desprinsa parca dintr-o fotografie cu un Greyhound, legendarul autocar argintiu care strabate America in lung si-n lat inca din anii `20. Lumina se filtreaza printre miile de fatete ale micutelor prisme transparente ce alcatuiesc "pielea" valizei uitate pe trotuar…"

Schita initiala

Lucrarea finala

4. Valiza lui Stendhal – Ioan Morar

"Daca romanul e o oglinda plimbata de-a lungul unui drum, cum zicea scriitorul francez, atunci, desigur, valiza lui trebuie sa aiba o oglinda lipita pe latura ei cea mai mare."

Lucrarea Finala

Nu uitati ca puteti vota valiza preferata pe www.kufarart.ro!

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top