Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Arta veche, tendinte noi | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Wednesday, August 10, 2022

Arta veche, tendinte noi

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 13/11/2010

Arta de a face flori de hartie este veche de 2000 de ani. S-a nascut in China Antica, ca o modalitate de a incanta cu frumusetea florilor, tot timpului anului.

Florile din hartie au fost la inceput create din bucatele de hartie, rasucite sau indoite. Cu timpul insa, in diferite culturi s-a resimtit o rafinare a artei florilor din hartie, devenind o reprezentare simbolica a naturii, folosita la ceremonii si ritualuri religioase.

De-a lungul istoriei, florile din hartie au folosit ca obiecte decorative pentru a crea o atmosfera festiva si pentru a aduce viata in casele si la petrecerile in care florile reale nu erau disponibile.

Astazi, copiii in scoala fac flori de hartie pentru a decora clasele si coridoarele, invitand oaspeti in scoala, pentru a oferi un cadou mamei de ziua internationala sau alte ocazii speciale, sau pur si simplu pentru a se bucura de arta de a face flori din hartie.

Copiii nu sunt singurii care iubesc arta de a face flori, simbol al naturii. In diferite colturi ale lumii, florile realizate manual continua sa fie decorul perfect la nunti si receptii, datorita modului simplu de realizare dar si a costului redus.

Articol realizat de Barau-Gosman Oana, www.oflophoto.blogspot.com

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. Ana says:

  Realizez si eu astfel de flori de hartie. E nevoie de multa rabdare, dar si de imaginatie si de sabloane pentru a face floarea sa arate cat mai natural.

 2. Barau-Gosman Oana says:

  Am schimbat denumirea blogului.
  paperflowersbyoflo.blogspot.com
  Va invit sa ne urmariti si sa ne fiti alaturi!
  Cu drag!

home | top