Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Handmade in lume: Supravietuirea artizanatului in Austria | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Tuesday, September 28, 2021

Handmade in lume: Supravietuirea artizanatului in Austria

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 16/12/2010

Desi pana acum in cadrul acestei serii de articole am publicat multe tehnici si fotografii din diverse colturi ale lumii, de data asta vom aborda un pic diferit subiectul si vom vorbi despre organizarea artizanatului si despre evolutia mestesugurilor spre secolul XXI, in Austria.

Mestesugul, prin natura sa, este o activitate fie singulara, fie cel mult de familie. Nu exista “companii” care sa stranga mai multi angajati si sa creeze obiecte de artizanat, sau daca exista, acestea cu siguranta nu mai pot fi numite mestesuguri. De aici pornesc mai multe probleme ale artizanilor si anume faptul ca nu au o voce unitara care sa ii reprezinte, care sa ii sprijine cand au probleme, si de ce nu, care sa le asigure o oarecare perpetuare a mestesugului lor.

In Austria, pentru a se asigura perpetuarea acestor traditii, dar si supravietuirea lor in jungla contemporana, au fost puse bazele unei companii sub umbrela careia sa creeze si sa isi comercializeze produsele cei mai buni artizani ai Austriei.

Astfel, Meisterstrasse include peste 40 de artizani si pe langa promovare si vanzare, se mai ocupa si de asigurarea cresterii valorii mestesugurilor, de perpetuarea lor si de pastrarea tehnicilor lor.

Toate produsele se vand sub brandul Meisterstrasse oferind astfel o garantie a calitatii acestora. Meisterstrasse lupta pentru arta traditionala austriaca si intr-adevar este minunat cand vezi cat se straduiesc unii sa isi conserve traditiile. Acesti mestesugari creeaza haine traditionale austriece, incaltaminte, ochelaribijuterii dar si produse de cofetarie, patiserie si ciocolata fina.

Site-ul oficial al Meisterstrasse poate fi accesat aici.

Produse cosmetice

Felicitari

Prelucrarea metalelor pretioase

Dulciuri

Ochelari

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Buna, acelasi lucru se intampla in Anglia, Australia si multe alte tari, isi”apara” piata interna, se promoveaza, nu-si vand produsele pe 2 lei. Isi acorda premii, se ajuta, se invata una pe cealalta. Exista cooperativele mestesugarsti inca la noi in tara, care chiar isi fac produsele dupa metode traditionale, sunt promovati, participa la targuri de profil si promoveaza lucrurile traditionale romanesti in toata lumea.

home | top