Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Istoria FIMO | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, May 21, 2022

Istoria FIMO

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 07/01/2011

Pasta modelatoare, lutul polimeric sau pe scurt FIMO este un material din ce in ce mai utilizat in realizarea accesoriilor handmade dar si a decoratiunilor. Pentru cei care sunt curiosi sa afle istoria acestui material, cu care lucreaza foarte multi dintre artizani, Roxana Popa (http://www.roxo-bijuteriihandmade.blogspot.com/) ne povesteste cate ceva despre primele forme de FIMO si primii creatori.

Cele mai importante marci de pasta modelatoare sunt: Fimo, Sculpey, Cernit, Fornello, Modello si Kato Polyclay. Dintre acestea, insa, FIMO este singurul care este distins cu premiul “Creative Impulse Lifetime Award”. Nu mai exista alt brand in acest sector, care sa ajunga la acest nivel de recunoastere.

Istoria Fimo incepe in Germania la sfarsitul anilor 1930, atunci cand creatoarea de papusi Kaethe Kruse a inceput sa experimenteze un nou material. Formula fost desavarsita de fata acesteia, Sophie Kruse, pasionata de modelaj si mai ales de tehnica mosaicului, Fimo numindu-se la inceput FIMOIK.

 

In 1964 formula a fost vanduta lui Eberhard Faber, care a transformat-o in Fimo pe care il cunoastem astazi. Formula contine o baza de P.V.C si unul sau mai multe tipuri de plastifiant lichid. Nu contine minerale argiloase si este doar numit “lut” deoarece textura si proprietatile sale de lucru se aseamana cu cele din lut mineral.

Fimo a fost lansat pe piata in 15 culori. De-a lungul anilor li s-au adaugat noi culori , incluzand unele cu sclipici special sau efect de piatra.

Astazi se gasesc 72 de culori si o intreaga gama de accesorii: pudre metalice, lacuri si matrite. S-au dezvoltat sofisticate tehnici fimo: “millefiori”, “mokume gane”, “kaleidoscope” si “skinner blend”.

Toate acestea au facut ca Fimo sa fie un material extrem de versatil.

Fimo a avut o ascensiune miraculoasa, iar in prezent este vandut in intreaga lume . Principalul concurent este brandul American Sculpey.

Articol trimis de Roxana Popa: http://www.roxo-bijuteriihandmade.blogspot.com/

Sursa pozelor

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

home | top