Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Despre fetru (3): Snur impaslit | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, May 28, 2022

Despre fetru (3): Snur impaslit

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 13/07/2011

handmadeSeria articolelor ILoveHandmade.ro despre fetru a inceput cu notiuni de baza, apoi am vorbit despre si acum vrem sa va aratam cum se realizeaza un tehnica Nunosnur impaslit. La final il puteti ca baza pentru brose - flori sau alaturi de alte accesorii il puteti transforma in colier.

Materiale necesare:

  • amestec de apa si sapun lichid;
  • fir lana;
  • lana pentru impaslit;
  • folie cu bule;

Snurul se poate face doar din lana pentru impaslit, dar pentru ca suntem in criza si lana pentru impaslit e cam scumpa, folosim un fir de lana simpla, pe post de ajutor financiar :-) . Cu cat dorim sa fie mai gros snurul, cu atat punem firul de lana in mai multe randuri. In cazul nostru, il punem in doua randuri. Urmeaza imbracarea lui in lana pentru impaslit.

handmade

In tehnica de impaslire a lanii cu apa si sapun, avem nevoie de o folie cu bule. Asezam snurul pe folie si apoi il udam cu apa si sapun, dupa ochi. Daca am pus prea multa apa, stoarcem surplusul.

Cum stim ca e prea multa apa? Cand incercam sa dam forma rotunda snurului cu palmele, el se va turti.

handmade

Incepem sa facem aceleasi miscari, ca si cum am face aluatul pentru covrigi. Daca la inceput miscarile sunt blande, treptat vom simti cum snurul devine din ce in ce mai ferm, iar presiunea asupra lui trebuie sa fie maxima. Ne putem ajuta de ambele maini, frecand snurul intre palme.

handmade

Snurul devine din ce in ce mai subtire(a se vedea diferenta din imagine).

handmade

Iar la final:

handmade

Trebuie sa stiti ca in procesul de impaslire teoria difera mult de practica. Pare usor, dar nu e deloc. Si…nu trebuie sa-ti iubesti la nebunie mainile, pentru ca vor fi afectate. Dupa 2 zile de impaslire e musai sa faci o pauza.

Iar lana are personalitate. Sau calitate. Uneori freci la ea de-ti termini mainile si ea nu vrea sa se impasleasca asa cum trebuie! Ies lucruri minunate din ea, dar nu-ti iese asa cum trebuie din prima. Iti trebuie experienta, adica munca!

Spor la impaslit!

Articol realizat de Mariana Garcea

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. diana says:

    multumim! subscriu si eu la ce ai scris in final, nu e asa de usor cum pare. insa rezultatele sunt pe masura muncii, si daca te-a prins microbul… :)

  2. Nico says:

    De unde putem lua lana colorata in cantitati mai mari?

home | top