Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Tutorial Cercei Albinute | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, May 21, 2022

Tutorial Cercei Albinute

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 30/08/2011

handmade

In amintirea verii care este pe trecute deja, vrem sa va aratam cum puteti realiza o pereche de cercei sub forma de albinute. Metoda este chiar ingenioasa si elementul central este…o bucata de cablu.

Cum se realizeaza?

Intai pregatim materialele: cativa centimetri de sarma de cupru subtire, cam de 0.8 -1 mm diametru, o bucata de scotch sau folie stretch pentru alimente (mai bine scotch deoarece se poate lipi mai bine), doua bucati de cablu TV, cam de 3cm fiecare, ata sau snur galben si negru (puteti folosi din cele utilizate la goblenuri, mai groase).

Bucatile de cablu care vor constitui corpul albinei se pregatesc astfel, se taie de la capete cam jumatate de centimetru din izolatia din exterior cat si din cea din interior. La un capat se taie firul central iar firele de masa (cele multe si subtiri) se despart in doua parti – acestea vor fi antenele albinutei. La celalalt capat se taie firele de masa si se lasa doar firul central – acesta va fi acul albinutei.

Din sarma de cupru se confectioneaza cate doua aripioare pe care se lipseste scotch. Surplusul de scotch se decupeaza.

handmade

Din jurubita de ata neagra se face cate un manunchi de atisoare de cate 12 cm si se trece peste corpul albinei astfel incat sa aiba mijlocul intre cele doua antene. Se leaga un fir negru si unul galben, cam de 20 cm cam in zona unde se considera gatul albinei (pentru delimitarea capului). Firul galben si cel negru se infasoara in jurul corpului sau se innoada in bucla.

handmade

Dupa cateva bucle , se aplica sarma de la aripioare pe corpul albinei astfel incat sa fie si ea infasurata de bucle.

Se aleg cateva fire din cele lungi care se scot printre bucle pentru a fi pe post de picioruse. Se face cate un nod la capat.

La capatul corpului, se strang buclele in vreo 2 noduri marinaresti, pentru a nu se desface usor. Intre antene se prinde cate o tortita de cercei.

Produsul final ar trebui sa arate cam asa:

handmade

Articol realizat de Rozina Steigmann

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. copilarim says:

    ce interesante sunt :D !!! f fain:)

home | top