Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Halloween: Cum sa faci un support pentru lumanare? | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, December 2, 2021

Halloween: Cum sa faci un support pentru lumanare?

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 24/10/2011

Proiectul de astazi vine in sprijinul vostru pentru realizarea unui obiect ornament cu ocazia sarbatorilor de Halloween. Chiar daca nu este o sarbatoare autohtona este un motiv de bucurie pentru copii si de distractie si pentru cei mari.

Pentru creatorii de obiecte decorative este un motiv in plus de a crea si de a oferi mici atentii prietenilor. Aceasta este doar o sugestie si fiecare isi poate folosi imaginatia in a crea ceva deosebit. Succes!

Materiale necesare:

  • pasta polimerica - verde, portocaliu, negru, roz, bleu si maro;
  • un capac din metal ca support pentru a putea pune pasta la copt;
  • cuttere cu diferite forme sau sabloane desenate de tine;
  • o masina pentru paste polimerice si foaie texura (dar le puteti inlocui cu un roller respectiv sa renuntati la textura si sa faceti firisoare de iarba din polimer);

 Etapa I

Pregatim toate materialele necesare pentru lucru. Schita pregatita de mine nu a fost facuta exact asa pana la final. Pe parcurs mi-au venit alte idei si pentru stabilitatea suportului am adaugat fantoma cu bostanelul in brate.

 Etapa a II-a

Pe suportul din metal am asezat un strat de pasta polimerica si aici puteti folosi resturi de pasta sau culori care nu va plac. Apoi am acoperit cu un strat de pasta verde modelata cu foaie textura. Dupa ce am acoperit integral suportul, am adaugat frunze taiate cu un cutter sau dupa sablon.

 

Etapa a III-a

Am modelat trunchiul copacului pe un tub din plastic si am trasat dungi cu ajutorul unei scobitori pentru a imita scoarta copacului. Dupa aceea l-am asezat pe suportul pregatit.

 

Etapa a IV-a

Partea cea mai frumoasa a fost realizarea sperietorii (este cam vesela) careia i-am adaugat o palarie de vrajitoare. Astfel am decupat hainutele si fata pe care le-am lipit intre ele. Am creat un sablon pe hartie pentru a intari sperietoarea si intre cele doua parti am pus o scobitoare pentru a fixa gatul si corpul.

La maini si la picioare am adaugat suvite din pasta pentru a imita paiele si am presat pentru fixare(fig.13). Sperietoarea a fost fixata in copac cu ajutorul altei scobitori.

 

Etapa a V-a

Am decupat bostanelul si l-am fixat pe support. Totodata am pregatit frunzele pentru decor si inca doi bostanei astfel: o sfera cat unghia mare se preseaza cu linia impartind sfera in doua, apoi in patru si in opt. Se preseaza pe capete si se adauga frunzele. Fiindca dovleacul este doar o foaie de pasta polimerica i-am facut un suport asemanator copacului, in partea dreapta.

 

Etapa a VI-a – Fantoma

Se face o sfera din pasta alba sau bleu si se alungeste la un capat se taie mainile si picioarele care se alungesc astfel incat sa le imte. Doua puncte tin loc de ochi. Acum sta linistita pe suportul creat fiindca si-a primit dovlecelul.

 

Dupa asezarea dovleceilor si a frunzelor se coace suportul si se lacuieste.

 

Cu siguranta nu se vor speria musafirii. Il puteti oferi cadou unei personae care doreste sa isi decoreze casa cu un astfel de obiect sau sa il folositi ca suport pentru bomboane. Spor la creativitate!

Articol realizat de Radu Mihaela

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Foarte simpatic! Felicitari!

home | top