Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Tutorial: cercei din margele de Martisor | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, December 2, 2021

Tutorial: cercei din margele de Martisor

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 31/01/2012

Pentru ca zilele friguroase ne ofera cel mai mult timp pentru a invata ceva nou, astazi invatamm sa realizam cercei din margele de nisip, folosin tehnica Peyote. Nu este un tutorial simplu insa pozele va vor ajuta foarte mult in a intelege ceea ce trebuie facut.

handmade

Pentru inceput aveti nevoie de un ac pentru margelit cu ata pentru cusut pielea, margele de nisip de 2 mm (seed beads) si multa rabdare.

handmade

Urmatorul pas este sa introduceti pe ac 3 margele albe si sa faceti un nod pentru a le uni intr-un triunghi. Acul trebuie introdus in urmatoarea margeluta alba. Pe fir se introduc doua margele albe iar acul in urmatoarea margeluta din trunghiul deja format.

handmade

Repetam aceeasi operatiune pana cand terminam primul tur (introduceti de 3 ori cate 2 margele albe). O sa va dati seama cand ati terminat turul atunci cand trebuie sa introduceti acul prin doua margele albe (poza numarul doi de mai jos). Incepem turul doi introducand doua margele albe prin urmatoarea margea alba din triunghi (poza numarul 3 de mai jos).

handmade

Veti vedea ca se formeaza un spatiu in modelul nostru, care va fi umplut cu o margea rosie, introducand prin urmatoarea margica alba din triunghi. Incepe sa se formeze trei raze din margele albe suprapuse doua cate doua. Continuam sa introducem margelele in model conform imaginilor de mai jos (acestea vor vorbi in locul meu).

handmade

handmade

handmade

handmade

handmade

Modelul meu este format din 3 raze a cate 8 randuri de margele albe grupate cate doua. In interiorul razelor albe sunt randuri de margele rosii perpendiculare pe cele albe. Dupa cum vedeti in imaginea 3 de mai jos firul este scos printr-o margea alba.

handmade

Ca sa incheiem modelul trebuie sa mai introducem un tur doar de margele rosii. Asadar introducem acul prin urmatoarea margeluta alba din raza fara mai introduce vre-o margea alba. Cand am terminat ultimul tur de margele rosii, introducem firul de ata prin model pana ajungem in centru. Facem un nod si taiem ata.

handmade

Pentru a utiliza modelul ca un cercel, introducem prin model o za rotunda si o tortita de cercel si inchidem zaua.

handmade

Va doresc sa va bucurati de acest tutorial si sa aveti rabdare pentru realizarea a cat mai multe modele peyote!

Articol realizat de Mirela Bondoc

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. cerasela says:

  voi incerca si eu , sper sa reusesc

 2. ma bucur mult ca-mi vad opera de arta publicata si va multumesc:)
  Este un tutorial destul de lung dar mie-mi place mult mai mult sa vad pozele decat sa aud vocea unui designer intr-un video.
  Sper sa va placa :)

 3. Ovi says:

  Bine documentat si etapizat articolul!

 4. liaali says:

  ce ata folosititi si de unde o procurati? si margelele?

home | top