Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Cum sa realizezi un decolteu in falduri? | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, May 21, 2022

Cum sa realizezi un decolteu in falduri?

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 01/05/2012

Decolteurile ce pica in falduri sunt foarte feminine, sofisticate si avantajeaza orice tip de silueta. Daca va plac si voua, iata cum puteti realiza o bluza cu un astfel de decolteu.

 Maieu in falduri tipar

Veti avea nevoie de: un tipar clasic de bluza, rigla, marker, foarfeca si inca o coala mare de hartie (puteti folosi coala de ziar) (imag 1).

 Tipar Maieu in falduri

Pasul 1: In dreptul X-ului ce marcheaza bustul veti trasa un punct (imag. 2); de la jumatatea distantei dintre acest punct si decolteu se va trasa o linie de marcaj pana la jumatatea liniei umarului (imag. 3). Aceasta va fi noua linie a decolteului.

 Tipar Maieu in falduri

Tipar Maieu in falduri

Pasul 2: Veti trasa alte marcaje paralele cu aceasta pana la punctul ce marcheaza linia bustului (imag. 4), iar apoi veti taia cu foarfeca de-a lungul fiecaruia (5).

 Tipar Maieu in falduri

Tipar Maieu in falduri

Pasul 3: Pe o coala noua de hartie veti rasfira aceste parti, avand grija ca prima linie sa fie paralela cu marginea de jos a bluzei (6).

 Tipar Maieu in falduri

Pasul 4: Cu markerul se va trasa un nou contur al bluzei (imag. 7) iar partea de sus ce reprezinta linia decolteului va fi unita intr-o linie dreapta cu partea de jos a bluzei, perpendicular pe marginea de jos a tiparului (imag. 8). Daca se doreste un decolteu mai adanc linia va fi deviata spre partea dreapta, in functie de adancimea dorita (imag. 9). Noile tipare vor arata ca in imaginea 10.

 Tipar Maieu in falduri

Tipar Maieu in falduri

Tipar Maieu in falduri Tipar Maieu in falduri

Pasul 5: Din marginea interioara a umerilor si de la punctul maxim al decolteului vom trasa cate un nou marcaj in sus, iar cele doua vor fi unite cu o linie usor curba (imag. 11). Aceasta reprezinta dublura decolteului la interior. In final avem: 1- tipar decolteu simplu in falduri, 2 – extensia tiparului pentru un decolteu mai adanc, 3 – dublura materialului la interior.

 Tipar Maieu in falduri

Articol realizat de Flowers Fashion

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. Deni says:

  Cred ca ar fi trebuit sa se numeasca articolul “Cum sa realizez un tipar pentru o bluza…” pentru ca sincer in articolul acesta eu nu vad nici gulerul nici bluza realizate. Astept partea a II-a

 2. Angi says:

  din pacate tutorialul este slab.MI-am lucrat cateva haine la viata mea, asa ca stiu macar putin cu ce se manaca croitoria. Acest tutorial este incomplet
  :nu vad noul tipar realizat in urma redesenarii.
  Nu inteleg cum din desenul acela cu benzi taiate de harite a rezultat acel triunghi numerotat 2 in ultima imagine. Pur si simplu au fost sariti pasi atat in fotografiere cat si in explicatii.
  UN pretins tutorial care eveident este inutil.
  Este totusi, mare pacat de munca celui care l-a facut.NU cred ca si-a dorit sa fie neclar.

home | top