Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Tutorial flori quilling - ochi de paun | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, May 21, 2022

Tutorial flori quilling – ochi de paun

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 07/05/2012

Pentru a realiza florile prin tehnica quilling dupa modelul “ochi mare de paun” aveti nevoie de placa de pluta sau una din polistiren, ace cu gamalie, aracet si fasii de hartie.

flori quilling - ochi mare de paun

Pentru florile mai mari folositi doua fasii de hartie de cate 29.5 cm lungime si 3 mm latime. Infasurati lejer fasia de hartie pe acul quilling, scoateti de pe ac si lasati sa se desfasoare la marimea dorita. Lipiti cu aracet capatul hartiei. Pentru a forma ochiul de paun, adunati la o margine spiralele formate si fixati-le, in aceasta pozitie, pe placa de pluta sau de polistiren, intre doua ace cu gamalie.

 Flori quilling

Aplicati aracet pe suprafata unde s-au unit spirele. Dupa ce se usuca aracetul, strangeti usor intre degete partea lipita, pentru a-i da o usoara forma ovala.

Flori quillingIn continuare, lucrati mijlocul florii. Pe o fasie de hartie, pe toata marginea (in lungime) lipiti o alta fasie de 3-5 mm latime. Crestati fasia lipita, apoi rulati.

Flori quilling

Lasati bobina sa se desfasoare atat cat este nevoie sa puteti lipi pe ea petalele “ochi de paun”. Ii dati florii volum, daca lipiti usor oblic (aplecat) petalele de bobina.

flori quilling - ochi mare de paun

Pentru alte idei de quilling, click aici.

Articol realizat de Amalia Popescu

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. Roxana says:

  Foarte frumoasa tehnica! :)
  Felicitari pentru talent si rabdare!

 2. elena says:

  din ce material sunt facute frunzele?

 3. Amy Crafts says:

  Roxana, multumesc!

  Elena, frunzele sunt din hartie creponata.

home | top