Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Cum sa faci cercei ciorchine din margele? | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Saturday, May 21, 2022

Cum sa faci cercei ciorchine din margele?

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 10/05/2012

Astazi o sa va aratam cum puteti realiza o pereche de cercei “ciorchine” din margele.

Pentru aceasta, aveti nevoie de: ace cu cap, margele, capace margele, zale, cleste round pliers( cap rotund) si flat plier (cap plat) si desigur tortite pentru cercei.

Cercei ciorchine

Primul pas in confectionarea cerceilor este alcatuirea bobitelor de strugure, mai precis luam un ac cu cap introducem mai intai capacul de margea apoi margeaua.Cercei ciorchine

Acum sa facem bucla, pozitionam clestele cu capul rotund ca in poza 1 si ridicam de ac cu ajutorul degetelor. Schimbam pozitia clestelui ca in poza 2, apoi coada acului va veni peste cleste formand un cerc, poza 3. Schimbam din nou pozitia clestelui ca in poza 4 si vom trage coada acului in sus peste cleste, poza 5.

Cercei ciorchineDin aceasta pozitie infasori coada acului in jurul portiunii dintre margea si bucla astfel incat sa asiguram bila intr-o pozitie si sa evitam desfacerea buclei. In poza 7 avem rezultatul final.

Cercei ciorchine

Desigur va trebui sa faceti mai multe bilute,pe care le vom plasa pe un sir de 10 zale unite care mai apoi le vom atasa tortitelor.

Mici sfaturi:

 • Folositi ace nu foarte groase maxim 0,5 diametru grosime pentru a fi mai maleabile.
 • Daca doriti ca cercelusii sa fie mai lungi puteti folosi mai multe zale pe sir.

Articol realizat de Bianca David – BFFMyLove

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. anca says:

  Frumos, dar intrebarrile mele abia acum urmeaz: cat de greu atarna aceste podoabe? Nu exista riscul ca prin utilizarea unui numar mare de bile per cercel, urechea sa fie destul de grea?
  Spor si wk minunat

 2. sorina says:

  Buna Anca! In general pentru tipul asta de cercei se folosesc bile din acril pentru a nu deveni grei. Exista pe piata o multitudine de margelute din plastic de un mare efect. In felul asta urechiusa nu are de suferit.

 3. Si trandafirul unde este ? :)

 4. Roxana says:

  Sunt foarte frumosi si foarte “de primavara”!
  Felicitari! :)

 5. Mozha says:

  I’ve been looking for shoetming like the James Twiggy Cargo in Aged Green for ages to suit my tomboyish style. I’d also probably do well to add a style like the Reboot Lisbon to my collection, as I don’t have any bootcut denim at this point.

home | top