Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Tutorial: cum poti sa iti faci un portfard cusut de mana? | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Tuesday, September 28, 2021

Tutorial: cum poti sa iti faci un portfard cusut de mana?

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 26/06/2012

Portfardurile sunt mereu foarte utile, dar cu atat mai mult in perioada de vara cand avem multe lucruri de purtat cu noi, in vacanta. Asadar, nu este nevoie sa va cumparati unul foarte scump…cel mai simplu este sa realizati chiar voi un portfard cusut de mana.

portfard cusut de mana

Pentru a realiza acest portfard, aveti nevoie de:portfard cusut de mana

- material pentru exterior si captuseala la dimensiunea dorita (puteti pune si o panza sau un material intaritor ca sa fie mai solid portfardul); 

- fermoar;

- ata pentru cusut;

- obiecte pentru decorat (optional);

Dupa ce v-ati ales materialele pregatiti-le astfel: calcati-le ca sa le manevrati mai usor si taiati din fiecare cate doua bucati la ce dimensiuni doriti. Materialele din tutorial au avut 18 cm lungime si 14 latime. Coaseti panza de materialul pentru exterior, pe dos.

Incepeti astfel: puneti una dintre bucatile pentru captuseala cu fata buna in sus, urmeaza fermoarul pus pe margine asa cum se vede in poza, apoi una dintre bucatile pentru exterior peste acestea, cu fata buna in jos. Apoi se coase pe margine asa cum vedeti in poza.

portfard cusut de mana

In continuare punem cealalta parte a captuselii cu partea buna in sus si asezam peste ea materialele cusute asa cum se vede in poza. Peste toate acestea punem bucata de material cu fata buna in jos. Coasem pe margine la fel ca prima data. 

portfard cusut de mana

Cand terminati aceasta etapa totul ar trebui sa arate astfel:

portfard cusut de mana

Pentru decorarea portfardului tebuie sa puneti aplicatiile doar pe materialul exterior, astfel nu se vor vedea urmele sau cusaturile, fiind acoperite de captuseala. Eu am aplicat cativa nasturi, veti vedea la sfarsit. In continuare trageti fermoarul pana la jumatate. Este foarte important sa nu-l uitati inchis. Apoi trebuie sa pliati in asa fel incat cele doua bucati de captuseala sa stea impreuna cu fetele bune una spre cealalta; acelasi lucru este valabil si pentru materialul pentru exterior. 

portfard cusut de mana

Se coase apoi de jur imprejur avand grjia sa se lase o portiune deschisa la captuseala de aprox. 6 cm ca sa putem intoarce portfardul pe fata. Dupa ce intoarcem portfardul coasem acea portiune din captuseala. 

portfard cusut de mana

Si portfardul este gata. Spor la treaba!

portfard cusut de mana

Articol realizat de Roxana Lungu

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Roxana says:

    Ce simplu mi se pare aici! Sper sa imi iasa partea cu cusutul de dos si intorsul! :)
    Foarte frumos!

  2. Maria says:

    Felicitari! Sunteti inventiva! Imi place ideea foarte mult!

home | top