Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Invata si tu sa faci un suport de lumanari prin tehnica quilling | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, December 2, 2021

Invata si tu sa faci un suport de lumanari prin tehnica quilling

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 30/07/2012

Va propun cateva modele de suporturi pentru lumanari, care ne vor lumina noptile, vor parfuma camera si vor aduce o nota aparte atmosferei, prin design si culoare.

In functie de preferintele fiecaruia pentru culoare si materiale, se pot crea diverse suporturi pentru lumanari. Tehnica folosita este quilling (arta rularii hartiei). Nu am creat modele foarte complicate, astfel incat orice persoana sa le poata realiza singura. Aceste suporturi de lumanari sunt un pic pretentioase, necesitand un timp mai mare pentru creare si finalizare.

Materialele necesare sunt:

 • fasii de hartie colorata
 • ac de rulat
 • adeziv pe baza de apa
 • linie sablon cu cercuri, pentru obtinerea rulourilor de aceeasi marime
 • lac pentru lacuirea suportului, daca este necesar
 • creion si hartie pentru schita modelului.

Primul pas in realizarea acestor suporturi este schitarea lor pe hartie.

Dupa ce am schitat modelul dorit, incepem realizarea bazei. Eu am folosit culorile verde si rosu.

Se pot utiliza orice culori aveti la indemana. Se ruleaza fasiile de hartie necesare pentru baza, folosind formele din sablon de la nr 11, 13 si 17.

Suport lumanari

Folosind sablonul numarul 13 se ruleaza 7 fasii de culoare verde, pentru rulourile din interior, asezate sub forma de floare. Apoi folosind sablonul 17 se ruleaza 8 fasii tot de culoare verde, rulate sub forma de lacrima. Acestea din urma vor imbraca floarea formata anterior. La sfarsit se vor rula 19 fasii de hartie folosind sablonul numarul 11, sub forma de rulouri, cu care se imbraca forma obtinuta. Rezultatul este baza suportului.Suport lumanari

In acelasi fel se ruleaza 14 fasii folosind sablonul numarul 11, pentru al doile-a rand, modelandu-se in forma de rulouri. Acestea se lipesc deasupra bazei, lasand loc lumanarii rotunde, dar fiind foarte atent la surplusul de adeziv. El trebuie inlaturat cat e proaspat, pentru ca dupa uscare este mai dificil si exista riscul deformarii suportului.

Suport lumanari Ajungem la randul al 3-lea, unde se procedeaza aproape la fel. Diferenta este ca pentru acest rand, fasiile de hartie de modeleaza sub forma de petala de floare, in numar de 14, folosind sablonul numarul 11 de pe linie. Pentru acestea am folosit fasii de culoare rosie.

Suport lumanari Dupa ce s-au lipit toate cele 3 randurile, se ataseaza rulourile rosii, pe fiecare rand, dupa preferinta fiecaruia.

Suport lumanari Dupa lacuire, suportul este gata pentru a fi folosit. Se pot crea si in alte combinatii, dar si sub alte forme/ modele.

Suport lumanari

Spor la rulat!

 Articol realizat de Georgiana Gherghina

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

 1. Andra says:

  Forte frumoasa lumanarea. O sa incerc si eu in weekend cand o sa am mai mult timp liber.

 2. Roxana says:

  Foarte frumoasa tehnica, pacat ca sunt din hartie, mi-ar fi teama sa aprind lumanarile! :)

 3. Elena says:

  Multumesc pentru tutorial! Tehnica e minunata, rezultatele sunt spectaculoase!Am o intrebare legata de lacul folosit. Ce fel de lac se foloseste si cum? Se pulverizeaza sau se intinde cu pensula?
  Multumesc!

 4. eli says:

  buna, ce fel de hartie ai folosit? ma refer la grosime.

  multumesc

 5. Buna.
  NU sunt periculoase, chiar daca sunt din hartie. Flacara nu este atat de puternica, cat sa ajunga la suport si sa ia foc.
  Am facut si eu cateva. Va plac?
  http://quillingbymiha.blogspot.ro/2013/07/lumanari-parfumate-quilling.html

home | top