Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Tutorial: bijuterie "caleidoscop" din fimo | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Thursday, December 2, 2021

Tutorial: bijuterie “caleidoscop” din fimo

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 10/10/2012

Pentru ca metodele si tehnicile de a crea bijurerii folosind pasta polimer sau fimo aproape ca nu au limite, astazi va aratam cum puteti realiza o pereche de cercei cu model de … caleidoscop. Alte tehnici si ponturi pentru lucrul cu fimo gasiti aici.

Materiale de care aveti nevoie: lut polimeric, 2 culori la alegere, cam jumatate de pachet din fiecare culoare si ceva ustensile pentru fimo (masina de paste in special).

Se aleg 2 culori de lut polimeric (eu am ales gri glitter si niste resturi de verde pe care le-am reconditionat), se intind si se taie in foi dreptunghiulare de marime si grosime egale – poze 1-5.

 cercei fimo

Una dintre foi se taie in 2 jumatati, iar jumatatile se aseaza deasupra si dedesuptul celeilalte foi, pe mijloc, ca in poza 7. Marginile se pliaza peste jumatatile acestea, pe fiecare parte, astfel incat foaie netaiata (cea verde in cazul meu) sa fie indoita in forma literei S – poza 8.

cercei fimo

Se mai pliaza inca o data capetele, tot in forma de S si se lipesc cat mai strans pentru a elimina aerul dintre foile de lut – poza 9.  Cane-ul rezultat se taie pe jumatate si se unesc partile rezultate ca in poza 10. Cand uniti cele doua jumatati, “S-urile” trebuie ca fie “in oglinda”. Reduceti rezultatul si formati un cane lung rotund (al meu a avut cam 1 cm diametru). Nu uitati sa taiati capetele ca sa eliminati deformarile – poza 12.

cercei fimo

Modelati in forma triunghiulara cane-ul rotund rezultat si taiati-l in 3 parti egale – poza 13-14. Cand modelati incercati sa strangeti de partea de jos sau de sus a S-ului, si nu de laterale (vedeti in poza 15 unde este stransa marginea).  Uniti cele 3 parti, rezultatul fiind jumatate din Caleidoscopul dvs. – poza 15.

cercei fimo

Impartiti in 2 bucati, uniti, apoi reduceti cane-ul obtinut – poza 16 – 18.  In Poza 19 este cane-ul redus, iar in Poza 20 o pereche de cercei obtinuti din acesta.

cercei fimo

Spor!

Nu uitati: Trimitand un tutorial despre realizarea bijuteriilor sau decoratiunilor handmade, la adresa concurs[@]ilovehandmade.ro aveti sansa sa castigati o masina de cusut oferita de firma Brorom si multe alte premii. Detalii aici.

Articol realizat de Oana G. 

 

Articole pe aceeasi tema...

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Roxana says:

    Foarte frumos realizati! Iti dau impresia ca sunt pictati!:)

  2. Ramira says:

    Frumos. Felicitari! Am sa incerc si eu.

  3. mariuca says:

    foarte frumos!!!o sa incerc si eu :)

home | top