Warning: Creating default object from empty value in /home/rilo2496/public_html/wp-content/plugins/cleaner-gallery/cleaner-gallery.php on line 84
Lumea Cristalelor Swarovski | ILoveHandmade.ro ®

aboneaza-te la RSS Feed

calatorie Romania

Wednesday, July 6, 2022

Lumea Cristalelor Swarovski

Adaugat de ILoveHandmade.ro ® in 22/03/2014

Cristalele Swarovski sunt printre cele mai folosite “pietricele” in crearea bijuteriilor handmade. Fie ca este vorba despre cercei, coliere, bratari sau despre accesorizarea hainelor, a gentilor sau a carcaselor de telefon, micutele pietricele au locul lor de cinste in geanta de lucru a multor artizani.

Astazi va propunem o incursiune in universul cristalelor Swarovski, create in anul 1895 in orasul Wattens din Austria. Fondatorul sau, Daniel Swarovski, a inventat primul aparat de taiere automata si pana in zilele noastre, specificul cristalelor Swarovski a ramas tipul de taiere si slefuire. Sunt realizate din sticla optica extrem de pura, de calitate superioara, cu mai multe fete, cu taietura precisa, cu muchii fine, realizate industrial. Creeaza un efect de stralucire datorita multiplelor fatete care capteaza lumina si o reflecta in sclipiri si culori atractive.

Cum identificam cristalele Swarovski autentice?

1. Luciul specific. Cristalele Swarovski sclipesc din toate unghiurile iar motivul acestui efect este reflexia luminii calculata atent, simulata in 3D si optimizata.

2. Lipsa neregularitatilor si a zgariteturilor. Cristalele Swarovski de tip AB (Aurora Boreala) au o suprafata lucioasa uniforma. Prin procesul de vacuum, prin care se realizeaza finisarea cristalelor de tip AB, rezulta margele fara neregularitati si fara zgarieturi.

3. Uniformitate cristalelelor Swarovski: fiecare cristal este identic iar dimensiunile lor coincid. O margica falsa, realizata manual nu va avea taieturile atat de uniforme. S-ar putea chiar sa observi dimensiuni diferite de la o margea la alta.

4. Fatetarea convergenta. Precizia de taiere a utilajelor care produc cristale Swarovski permite ca toate punctele de convergenta dintre fatetele unui cristal sa fie indreptate in sus. Mai mult decat atat, toate fatetele se intalnesc intr-un singur punct de convergenta. Fatetarea cristalelor Swarovski este similara cu cea a diamantelor.

5. Claritatea in interiorul cristalului, lipsa bulelor de aer.

Daca sunteti pasionati de cristale si daca sunt materialele voastre preferate in lucrul bijuteriilor, nu uitati sa includeti pe lista destinatiilor voastre de calatorie si parcul tematic de langa Innsbruck numit Lumea Cristalelor (Kristallwelten), in care totul are in centru cristalul Swarovski. Detalii suplimentare despre Kristallwelten, gasiti aici: www.austria.info

Ar putea sa te mai intereseze:

Daca ti-a placut acest articol, aboneaza-te la newsletter aici!

Comentarii

  1. Magda says:

    Ar fi fost mai interesant un articol despre cum putem comercializa in mod legal bijuteriile create cu aceste cristale.

  2. Alex says:

    Si pe mine mar interesa cum pot vinde creatiile mele in mod legal.

home | top